Vokietijoje nuteista moteris, nužudžiusi penkis iš šešių savo vaikų

Vakarų Vokietijos Zolingeno miesto gyventoja ketvirtadienį buvo pripažinta kalta dėl penkių iš savo šešių vaikų, kurių amžius buvo nuo vienerių iki aštuonerių metų, nužudymo, ir nuteista kalėti iki gyvos galvos.

Vakarų Vokietijos Zolingeno miesto gyventoja ketvirtadienį buvo pripažinta kalta dėl penkių iš savo šešių vaikų nužudymo (Asociatyvi nuotr.)<br>AP/Scanpix nuotr.
Vakarų Vokietijos Zolingeno miesto gyventoja ketvirtadienį buvo pripažinta kalta dėl penkių iš savo šešių vaikų nužudymo (Asociatyvi nuotr.)<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-04 13:21

Vupertalio miesto teismas nenustatė jokių lengvinančių aplinkybių. Tai praktiškai paneigia galimybę, kad 28 metų moteris būtų paleista į laisvę atsėdėjusi 15 metų kalėjime.

Teismo proceso metu prokurorai teigė, kad ji iš pradžių vaikus apsvaigino raminamaisiais, o tada juos po vieną nuskandino arba uždusino. Liko gyvas tik vyriausias sūnus, nes motina buvo išsiuntusi jį pas močiutę.

Tyrimą atlikę pareigūnai mano, kad pamačiusi vyro nuotrauką su nauja partnere ji ryžosi Vokietiją sukrėtusiam nusikaltimui. Tuomet ji parašė jam žinutę, kad jis vaikų daugiau nepamatys.

Vaikų kūnai buvo aptikti jų lovose praėjusių metų rugsėjo 3 dieną. Moteris tvirtino, kad į jos namus pateko įsibrovėlis, surišo ją ir prieš nužudydamas vaikus privertė ją išsiųsti pokalbių žinutes.

Psichiatrijos ekspertai nenustatė jokių rimtų psichikos ligų požymių. Jos advokatas ragino ją paleisti, remdamasis tuo, jog tebėra abejonių, ar jo klientė įvykdė žmogžudystes.

Teismas nustatė, kad 1 metų Meliną, 2 metų Leoniją, 3 metų Sofiją, 6 metų Timo ir 8 metų Luką nužudė jų motina, kuri vėliau Diuseldorfo centrinėje stotyje bandė nusižudyti mesdamasi po traukiniu, tačiau liko gyva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.