Į klimato demonstraciją Glazge laukiama susirenkant dešimčių tūkstančių žmonių

Praėjus beveik savaitei nuo Pasaulio klimato konferencijos pradžios, penktadienį Glazge į didelę demonstraciją už klimato apsaugą laukiama susirenkant dešimčių tūkstančių žmonių.

Protestų Glazge būta ir praėjusiomis dienomis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Protestų Glazge būta ir praėjusiomis dienomis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2021, 11:42 AM, atnaujinta Nov 5, 2021, 2:39 PM

Po eitynių miesto centru popietę (apie 16.00 val. Lietuvos laiku) Jurgio aikštėje, be kitų, kalbės Švedijos klimato aktyvistė Greta Thunberg.

Pasak Vanessos Nakatės, klimato aktyvistės iš Ugandos, šalių lyderiai šią savaitę Glazge pasirašė keletą susitarimų, „tačiau mes žinome, kad to nepakanka“. Protestais, kaip šis, esą norima daryti spaudimą valdantiesiems.

Šeštadienį Glazge numatyta dar viena demonstracija, kuri, anot organizatorių, gali pritraukti net per 100 000 dalyvių. Čia taip pat kalbės G. Thunberg, V. Nakatė ir škotų reperis Loki. Demonstracijoje taip pat laukiama ūkininkų, profsąjungų atstovų, religinių grupių, antirasizmo aktyvistų. Šis protestas bus dalis Akcijų dienos, per kurią daugiau kaip 200 pasaulio miestų į gatves išeis šimtai tūkstančių žmonių.

Protestų Glazge būta ir praėjusiomis dienomis.

Apie 200 šalių atstovai Škotijoje tariasi, kaip vis dėlto pasiekti Paryžiaus klimato sutartyje užsibrėžtą tikslą – klimato šilimą apriboti ne daugiau kaip iki 1,5 laipsnio. Konferencija dar tęsis iki lapkričio 12 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.