COVID-19 neigėjai tampa vis radikalesni, teigia Vokietijos žvalgybos vadovas

Vokietijos valstybinės vidaus žvalgybos tarnybos vadovas perspėjo, kad koronaviruso neigėjai vis labiau radikalizuojasi.

Vokietijos antivakserių „Querdenken“ protestas.<br>imago images/aal.photo/Scanpix nuotr.
Vokietijos antivakserių „Querdenken“ protestas.<br>imago images/aal.photo/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-06 13:53

Prieš šį šeštadienį Leipcigo mieste planuojamus naujus judėjimo „Querdenken“ protestus Stephanas Krameris naujienų grupei „Redaktionsnetzwerk Deutschland“ sakė: „Ketvirtoji banga, diskusija apie revakcinaciją ir koronaviruso priemonių sugriežtinimas, pavyzdžiui, taisyklių dėl skiepijimo įrodymo ar pasveikimo išplėtimas, gali tapti nauju postūmiu jų gretose“.

S. Krameris, vadovaujantis centrinės Tiuringijos žemės Konstitucijos apsaugos tarnybai, atsakingai už vidaus saugumo grėsmių stebėseną ir šalinimą, pabrėžė, kad be protesto demonstracijų tai galima pastebėti ir interneto komentaruose.

„Visoje šalyje susiduriame su internetinėmis patyčiomis, įžeidinėjimais, fiziniais išpuoliais ir itin agresyviu elgesiu“, – sakė S. Krameris.

Pasak jo, dabar tai yra kasdienybė visoje šalyje. Ketvirtoji pandemijos banga, taip pat „komunikacijos trūkumas ir prieštaravimai politikoje, pavyzdžiui, dėl stiprinamųjų skiepų“, skatina tą sluoksnį jaustis svarbiu ir „toliau jį kursto“.

„Querdenken“ judėjimas, kurį sudaro COVID-19 neigėjai, dešiniųjų pažiūrų aktyvistai ir kovotojai prieš skiepus, pandemijos metu surengė daugybę didelio masto protestų, kurie kartais peraugdavo į smurtą.

Šeštadienį Leipcige, didžiausiame Saksonijos mieste, kuris ribojasi su Tiuringija, organizacija, pavadinta „Leipcigo judėjimas“, nori surengti protestą prieš vyriausybės įvestas kovos su koronavirusu priemones.

Iš pradžių jie buvo užregistravę 3 000 dalyvių, tačiau dėl didėjančio užsikrėtusiųjų skaičiaus Saksonijoje leista dalyvauti tik 1 000 dalyvių.

Be to, planuojama surengti visą seriją kontrprotestų. Taigi, policija rengiasi plataus masto operacijai.

Prieš metus „Querdenken“ surengtame proteste Leipcigo gatvėse dalyvavo daugiau nei 20 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.