JT misija Afganistane pareikalavo Talibaną ištirti žmogaus teisių gynėjų žudymus

Jungtinių Tautų pagalbos misija Afganistane (UNAMA) pareikalavo, kad Talibano valdžios institucijos ištirtų žmogaus teisių gynėjų žudymus šalyje ir už tai atsakingus asmenis patrauktų atsakomybėn.

UNAMA pareikalavo, kad Talibano valdžios institucijos ištirtų žmogaus teisių gynėjų žudymus šalyje ir už tai atsakingus asmenis patrauktų atsakomybėn.<br>AFP/Scanpix nuotr.
UNAMA pareikalavo, kad Talibano valdžios institucijos ištirtų žmogaus teisių gynėjų žudymus šalyje ir už tai atsakingus asmenis patrauktų atsakomybėn.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2021, 10:23 PM

„JT misija yra labai susirūpinusi dėl pranešimų apie moterų teisių aktyvistė Frozan Safi nužudymą Mazari Šarifo mieste ir Hijratullah Hogyani nužudymą Džalalabade. JT ragina nedelsiant atlikti nepriklausomą ir nešališką tyrimą“, – teigiama JT misijos sekmadienį išplatintame pranešime.

Anksčiau Talibų vidaus reikalų ministerijos atstovas Qari Sayedas Khosti pranešė apie dviejų įtariamųjų dėl keturių žmonių nužudymo Mazari Šarife suėmimą.

Daugiau informacijos jis nepateikė.

Talibanas, rugpjūtį užgrobęs valdžią Afganistane po 20 metų trukusio karo prieš buvusią JAV remiamą vyriausybę, yra laikomas ypač konservatyviu islamistiniu judėjimu.

Nuo jo sugrįžimo daug žmogaus teisių aktyvistų pabėgo iš šalies, o Talibano grasino suimti visus žurnalistus, nušviečiančius neteisėtus susibūrimus.

Kita vertus griežto islamistinio judėjimo lyderiai tikina, kad jų kovotojai neturi teisės žudyti aktyvistų, ir pažadėjo, kad tą darantys nariai bus nubausti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.