Lenkijoje dešimtys tūkstančių žmonių protestavo prieš Abortų įstatymą

Dešimtys tūkstančių žmonių šeštadienį Varšuvoje ir kituose Lenkijos miestuose išėjo į gatves, protestuodami prieš griežtą šalies Abortų įstatymą. Tai pranešė žinių stotis TVN24.

Protestas prieš abortų draudimą Lenkijoje.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Protestas prieš abortų draudimą Lenkijoje.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2021, 10:29 AM

Mitingo Varšuvoje akcentu tapo „riksmo minutė“ (vietoj tylos minutės), kuria žmonės paminėjo nėščios moters mirtį spalį Pietų Lenkijos Pščynos mieste. 30-metės mirtį tiria prokuratūra.

Advokatė Jolanta Budzowska praėjusią savaitę informavo žiniasklaidą apie šį atvejį ir dėl jaunos moters mirties kaltę suvertė griežtam Lenkijos abortų draudimo įstatymui. Teisininkės duomenimis, ligoninė nedrįso gelbėti moters gyvybės nutraukdama nėštumą. Dėl to praėjusiomis dienomis vis vyko protestai prieš Abortų įstatymą.

Lenkijos konstitucinis teismas prieš metus panaikino beveik visas Abortų įstatymo išimtis. Nuo tada nutraukti nėštumą draudžiama ir tuomet, jei vaisius yra sunkiai apsigimęs.

Lenkijoje kasmet atliekama mažiau nei 2 000 legalių abortų. Tačiau moterų teisių organizacijos spėja, kad kiekvienais metais apie 200 000 lenkių nėštumą nutraukia nelegaliai arba dėl to vyksta į užsienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.