Sudano sostinėje protestuotojai blokuoja gatves

Sudano sostinėje ir aplink ją protestuotojai sekmadienio naktį statė barikadas ir blokavo gatves, o saugumo pajėgos panaudojo prieš juos ašarines dujas, pranešė liudininkai ir naujienų agentūros AFP korespondentai.

Protestai Sudane.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Protestai Sudane.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Protestai Sudane.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Protestai Sudane.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 7, 2021, 1:04 PM

Barikados Chartume ir aplinkiniuose miestuose buvo statomos po raginimų demonstruoti pilietinį nepaklusnumą dėl praėjusį mėnesį įvykdyto karinio perversmo. Norėdami blokuoti gatves, aktyvistai tamsoje krovė plytas ir dideles plokštes.

Pilietiniam nepaklusnumui kvietė Sudano profesionalų asociacija – šalies pagrindinė demokratinė politinė grupė, suvaidinusi svarbų vaidmenį per 2018–2019 metų protestus, nušalinusius ilgametį autokratišką prezidentą Omarą al Bashirą.

Liudininkas Mohamedas al Aminas, geografijos mokytojas, Chartume dalyvavęs sekmadienio proteste prieš kariuomenės vadą generolą Abdel Fattahą al Burhaną, pranešė, kad per šį perversmo priešininkų mitingą saugumo pajėgos panaudojo ašarines dujas.

„Prie Švietimo ministerijos organizavome tylią akciją prieš Burhano sprendimus, – sakė jis. – Vėliau atvyko policija ir panaudojo prieš mus ašarines dujas, nors mes tik stovėjome gatvėse su plakatais.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.