Nepalo rajone, kur dingo trys prancūzų alpinistai, aptikti ir identifikuoti jų kūnai

Paieškos komanda atokiame Nepalo Himalajų rajone surado ir identifikavo trijų praėjusį mėnesį dingusių prancūzų alpinistų kūnus, pirmadienį informavo Nepalo policija.

 Nepalo rajone, kur dingo trys prancūzų alpinistai, aptikti ir identifikuoti jų kūnai.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Nepalo rajone, kur dingo trys prancūzų alpinistai, aptikti ir identifikuoti jų kūnai.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2021, 1:28 PM

„Profesionali gelbėtojų komanda į Luklą atvežė trijų dingusių prancūzų alpinistų kūnus“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos inspektorius Rishi Raj Dhakalas.

Alpinistai bandė įkopti į Mingbo Eigerį – 6 km aukščio kalną šalia Everesto. Paskutinį kartą jie skambino palydoviniu telefonu iš savo stovyklos spalio 26-ąją.

Blogos oro sąlygos apsunkino dingusių alpinistų paiešką. Praėjusią savaitę vienas paieškos komandos narys sakė, kad jie gali būti palaidoti po sniego sluoksniu, prilygstančiu penkių aukštų pastatui.

Trys jauni alpinistai – Thomas Arfi, Louis Pachoud ir Gabrielis Miloche'as – priklausė aštuonių žmonių ekspedicijai. Jos nariai pasidalijo į dvi grupes ir bandė pasiekti skirtingas viršukalnes.

Manoma, kad alpinistai nutraukė bandymą pasiekti viršukalnę ir leidosi žemyn, kai juos užgriuvo lavina.

Pernai dėl koronaviruso pandemijos, smarkiai paveikusios nuo turizmo smarkiai priklausomą Nepalo ekonomiką, alpinizmo sezoną teko atšaukti.

Nepale yra aštuoni iš 14 aukščiausių kalnų pasaulyje, o į juos kopiantys užsienio alpinistai šaliai yra svarbus pajamų šaltinis.

Ši Himalajų valstybė, turinti 30 mln. gyventojų, rugsėjį vėl atsidarė turistams, panaikinusi nuo COVID-19 pasiskiepijusiems užsienio valstybių piliečiams reikalavimus karantinuotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.