JT smerkia „netoleruotiną“ migrantų krizę prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos

Jungtinių Tautų žmogaus teisių vadovė Michelle Bachelet trečiadienį pareiškė, kad migrantų krizė prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos yra „netoleruotina“, taip pat pareiškė, kad prieglobsčio ieškotojai neturėtų būti palikti po atviru dangumi dar vienai nakčiai.

Michelle Bachelet.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Michelle Bachelet.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-10 15:32

„Mane gąsdina, kad didelis skaičius migrantų ir pabėgėlių toliau paliekami desperatiškoje padėtyje prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos esant beveik nulio temperatūrai. Raginu susijusias valstybes nedelsiant imtis žingsnių šiai netoleruotinai padėčiai deeskaluoti ir išspręsti“, – sakoma M. Bachelet pranešime.

Pastarosiomis dienomis daugybė migrantų yra įstrigę prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos, kur abiem šalims dislokavus karių baiminamasi konfrontacijos. Nuo pirmadienio padėtis dar labiau paaštrėjo, kai kelių tūkstančių migrantų minia bandė prasiveržti į Lenkijos teritoriją ties Kuznicos perėja.

Kritikai Vakaruose jau keli mėnesiai kalba, kad Baltarusijos autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka vilioja migrantus iš Vidurinių Rytų į savo šalį, o tada siunčia juos per sieną į Europos Sąjungą, taip keršydamas už bloko sankcijas.

Lenkija žengė dar toliau ir pareiškė, kad šią krizę organizuoja pagrindinis A. Lukašenkos rėmėjas, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Tuo metu Baltarusija kaltina migrantų neįsileidžiančią Lenkiją tarptautinių normų pažeidimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.