Lenkijos pasieniečiai skelbia sulaikę Lietuvos pilietį už pagalbą migrantams

Lenkijos pasienio tarnyba pranešė sulaikiusi tris užsieniečius, bandžiusius Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje padėti neteisėtiems migrantams, tarp jų – ir Lietuvos pilietį.

AP/Scanpix nuotr.
AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-10 14:49

Savo „Twitter“ paskyroje kaimyninės šalies pasieniečiai trečiadienį informavo fiksavę 599 bandymus neteisėtai kirsti Baltarusijos ir Lenkijos sieną, sulaikyti devyni migrantai.

„Už pagalbą buvo sulaikyti trys asmenys: vienas asmuo iš Rusijos, vienas asmuo iš Švedijos ir vienas asmuo iš Lietuvos“, – nurodė Lenkijos pareigūnai.

Lietuvos ambasada Lenkijoje patvirtino, kad sulaikytas Lietuvos pilietis.

„Prašymo suteikti šiam piliečiui konsulinę pagalbą Užsienio reikalų ministerija nėra gavusi“, – trečiadienį informavo ministerija.

Trečiadienį lenkų žiniasklaida pranešė, kad per praėjusią parą dvi didelės nelegalių migrantų grupės iš Baltarusijos buvo patekusios į Lenkijos teritoriją. Dvi grupės po mažiausiai kelias dešimtis užsieniečių pralaužė pasienio užtvaras Krynkų ir Bialovežos apylinkėse.

Pasieniečiai patvirtino šią informaciją ir nurodė, kad dalį šių žmonių pavyko grąžinti prie sienos linijos, o likusiųjų ieškoma.

Nuo pirmadienio prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susitelkė keli tūkstančiai neteisėtų migrantų. Jie ten įkūrė stovyklą ir bando pralaužti sieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.