Prancūzija Lamanšo sąsiauryje išgelbėjo daugiau kaip 200 migrantų

Daugiau nei 200 migrantų buvo išgelbėti, kai jie savadarbėmis valtimis bandė kirsti Lamanšo sąsiaurį norėdami pasiekti Britaniją, vėlai antradienį pranešė Prancūzijos pareigūnai.

Migrantai humanitarinės pagalbos laive.<br>via REUTERS/Scanpix nuotr.
Migrantai humanitarinės pagalbos laive.<br>via REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2021, 10:48 AM

Per septynias atskiras operacijas pirmadienį ir antradienį 210 migrantų, tarp jų keturios moterys ir vaikas, buvo išgelbėti ir sugrąžinti į šiaurinę Prancūzijos pakrantę, sakoma pranešime.

Migrantai buvo sugrąžinti į Kalė, Dankerką ar Bulonę ir jais pasirūpino pasienio policija, o kai kuriais atvejais – ugniagesiai arba jūrų greitosios medicinos pagalbos tarnyba.

Nuo 2018 metų pabaigos smarkiai padaugėjo nelegalių migrantų, mėginančių pasiekti Jungtinės Karalystės krantus. Žmonės rizikuoja savo gyvybe, nepaisydami stiprių srovių, žemos temperatūros ir kitų grėsmių plaukiant viena judriausių pasaulyje laivybos arterijų.

Artėjanti žiema žmonių taip pat neatgrasė nuo bandymų įveikti pavojingą kelionę.

Praėjusį ketvirtadienį Visanto paplūdimyje į vandenį panirusioje valtyje buvo rastas migranto kūnas kartu su dviem žmonėmis, kuriems nustatyta hipotermija.

Pasak Lamanšo sąsiaurio pakrančių pajėgoms vadovaujančio viceadmirolo Philippe'o Dutrieux, nuo šių metų sausio 1 dienos iki rugpjūčio 31-osios apie 15 400 migrantų bandė kirsti sąsiaurį: 3 500 iš jų buvo surasti „susidūrę su sunkumais“, o po to buvo grąžinti į Prancūziją.

2020 metais Lamanšo sąsiaurį kirto ar bandė kirsti apie 9 500 žmonių, tuo metu 2019-aisiais jų buvo apie 2 300, o 2018 metais – 600.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.