Europos Parlamentas pasmerkė Lenkijos abortų įstatymą

Europos Parlamentas ketvirtadienį pasmerkė Lenkijos neseniai priimtą beveik visišką abortų draudimą ir paragino šalies vyriausybę užtikrinti, kad jis nebesukeltų daugiau kūdikių besilaukiančių moterų mirčių.

Protestas prieš abortų draudimą Lenkijoje.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Protestas prieš abortų draudimą Lenkijoje.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-11 18:16

Rezoliucija buvo priimta pasklidus žiniai apie 22 nėštumo savaitę nuo sepsinio šoko mirusią moterį, kuriai gydytojai nenutraukė nėštumo, laukdami, kol vaisius numirs pats.

Už dokumentą, išreiškiantį solidarumą su Lenkijos moterimis ir tais, kurie padeda joms nutraukti nėštumą, nepaisant griežtų šalies įstatymų, balsavo 373 Europos Parlamento nariai, 124 balsavo prieš ir dar 55 susilaikė.

Reprodukcinių teisių aktyvistų teigimu, minėta moteris yra pirmoji, mirusi dėl neseniai sugriežtintų Lenkijos abortų įstatymų. Vis dėlto palaikantys sugriežtintus abortų suvaržymus abejoja, kad moteris mirė dėl atitinkamo gydytojų sprendimo, ir kaltina moterų teisių gynėjus naudojantis šia situacija.

„ES negali likti abejinga šiam košmarui. Lenkijos moterys negali būti paverstos inkubatoriais“, – sakė EP narys Robertas Biedronas, priklausantis rezoliuciją palaikiusiai socialistų ir demokratų grupei.

„Jos yra Europos pilietės, kurių teises reikia ginti, juolab kad jas atakuoja jų pačių vyriausybė“, – klabėjo R. Biedronas.

Europos Parlamento rezoliucijos valstybėms narėms nėra teisiškai įpareigojančios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?