Filipinų prezidento duktė sieks šalies viceprezidento posto

Kadenciją baigiančio Filipinų prezidento Rodrigo Duterte dukra Sara Duterte sieks viceprezidento posto per gegužę vyksiančius rinkimus, šeštadienį pranešė Rinkimų komisija.

Kadenciją baigiančio Filipinų prezidento Rodrigo Duterte dukra Sara Duterte.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kadenciją baigiančio Filipinų prezidento Rodrigo Duterte dukra Sara Duterte.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2021, 9:41 AM, atnaujinta Nov 13, 2021, 9:47 AM

Rinkimų komisija savo oficialiame puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad S. Duterte sieks viceprezidento posto pakeisdama kitą kandidatą.

Tokį netikėtą žingsnį ji žengė likus vos kelioms dienoms iki lapkričio 15-osios termino, kai kandidatai gali užsiregistruoti 2022-ųjų rinkimams.

Anksčiau buvo manyta, kad S. Duterte kandidatuos į prezidentus, norėdama šiame poste pakeisti savo tėvą, kuris pagal konstituciją nebegali siekti antros šešerių metų kadencijos.

Daugelį mėnesių ji tvirtino, kad nori dirbti dar vieną kadenciją pietinio Davao miesto mero poste, nepaisant to, kad moteris nuosekliai pirmavo rinkėjų apklausose dėl kito prezidento.

Spėlionių apie jos planus pagausėjo šią savaitę po to, kai ji staiga pasitraukė iš mero rinkimų, paliko savo regioninę partiją ir prisijungė prie „Lakas-CMD“ – jos artimos sąjungininkės ir buvusios prezidentės Glorios Arroyo nacionalinės partijos.

„Dėkoju savo rėmėjams. Kad ir kas nutiktų artimiausiomis dienomis, tikiuosi, jog galėsiu duoti jiems tai, ko jie nori“, – ketvirtadienį sakė S. Duterte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?