J. Borrellis: ES artimiausiomis dienomis paskelbs naujas sankcijas Baltarusijai

Europos Sąjunga (ES) netrukus paskelbs sankcijas Baltarusijai dėl migrantų krizės, pirmadienį pranešė ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis, šiam žingsniui pritarus bloko šalių užsienio reikalų ministrams.

ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2021, 7:37 PM

J. Borrellis po ministrų susitikimo teigė, kad naujosios sankcijos paveiks „reikšmingą“ asmenų ir subjektų skaičių, nes šie „sudarė sąlygas neteisėtam ES sienų kirtimui“. „Plėsdami sankcijų aprėptį galėsime nusitaikyti į tuos, kurie yra atsakingi už naudojimąsi pažeidžiamais migrantais“, – pridūrė J. Borrellis.

Diplomatai nurodė, kad naujosios priemonės paveiks apie 30 Baltarusijos pareigūnų, valstybines oro linijas ir kelionių agentūras, kaltinamas padėjus gabenti migrantus prie išorinių ES sienų.

Šiuo metu prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos itin sudėtingomis sąlygomis įstrigę tūkstančiai daugiausiai iš Artimųjų Rytų kilusių migrantų. Vakarai kaltina ginčijamą Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką dirbtinai sukėlus migrantų krizę ir taip keršijant už ankstesnes jo šaliai paskelbtas sankcijas.

Briuselis prieš tai jau spaudė svarbius tranzito taškus, kaip Turkiją ir Dubajų, nutraukti skrydžius į Minską ir taip padėti pažaboti migrantų srautus. ES taip pat siekia Jungtinių Tautų (JT) įsikišimo, kad būtų galima suteikti pagalbą Baltarusijos pasienyje įstrigusiems žmonėms.

Nuo praėjusiais metais Baltarusijoje vykusių ginčijamų prezidento rinkimų bloko juodajame sąraše jau atsidūrė 166 su pastarosios šalies režimu siejami asmenys, įskaitant patį A. Lukašenką ir jo sūnus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.