Japonijoje peiliu ginkluotas užpuolikas sužeidė senolę

Japonijos šiaurės rytuose pirmadienį priešais Fukušimos miesto traukinių stotį peiliu ginkluotas vyras užpuolė ir sužeidė senolę, pranešė policija ir vietos žiniasklaida.

Peilis.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Peilis.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2021, 11:57 AM

Tai naujausias iš virtinės pastarojo meto išpuolių geležinkelių tinkle.

Užpuolikas buvo suimtas, informavo policija. Anot vietos žiniasklaidos, jį sučiupo praeiviai.

Devintą dešimtį einanti senolė po užpuolimo buvo hospitalizuota, nurodė nacionalinis transliuotojas NHK. Televizija „TV-U Fukushima“ pranešė, kad senolei buvo durta į pilvą, bet ji įstengė kalbėti.

„Šiandien peiliu ginkluotas vyras priešais Fukušimos stotį užpuolė kitą asmenį. Į įvykio vietą atskubėjo policijos patruliniai automobiliai. Vyras buvo sulaikytas“, – nurodė Fukušimos prefektūros policija socialiniame tikle „Twitter“.

Policija atsisakė pateikti išsamesnės informacijos.

Japonijoje smurtinių nusikaltimų pasitaiko palyginti retai, tačiau pastaraisiais mėnesiais traukinių stotyse ir traukiniuose buvo surengta virtinė išpuolių.

Per Heloviną Tokijuje dėl pasikėsinimo nužudyti buvo areštuotas 24 metų vyras, važiuojančiame traukinyje peiliu sužalojęs kitą asmenį ir sukėlęs gaisrą. Užpuolikas buvo apsirengęs kaip piktadarys komiksų veikėjas Džokeris.

Pranešama, kad to incidento įkvėptas 69 metų vyras anksčiau šį mėnesį pamėgino sukelti gaisrą važiuojančiame „Shinkansen“ greitajame traukinyje šalies pietvakariniame Kiūšiū regione. Tąsyk niekas nenukentėjo.

Rugpjūtį peiliu ginkluotas vyras vietinio susisiekimo traukinyje Tokijuje sužeidė devynis žmones, vieną iš jų – sunkiai. Iš įvykio vietos pasprukęs užpuolikas kiek vėliau pats pasidavė policijai.

Per kitą išpuolį rugpjūtį Tokijo metropoliteno stotyje du žmonės buvo aplieti rūgštimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.