JAV sveikina Mianmare nuteisto amerikiečių žurnalisto paleidimą

Jungtinės Valstijos pirmadienį sveikino nuo gegužės Mianmare kalinto amerikiečių žurnalisto Danny Fensterio paleidimą ir sakė, kad jis buvo „neteisingai laikomas“.

 Jungtinės Valstijos pirmadienį sveikino nuo gegužės Mianmare kalinto amerikiečių žurnalisto Danny Fensterio paleidimą ir sakė, kad jis buvo „neteisingai laikomas“.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Jungtinės Valstijos pirmadienį sveikino nuo gegužės Mianmare kalinto amerikiečių žurnalisto Danny Fensterio paleidimą ir sakė, kad jis buvo „neteisingai laikomas“.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2021, 4:08 PM

„Sveikiname amerikiečių žurnalisto Danielio Fensterio paleidimą iš kalėjimo Birmoje, kur jis buvo neteisingai laikomas kone šešis mėnesius“, – sakoma JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno pareiškime, pavartojant ankstesnį Mianmaro pavadinimą.

„Mes patenkinti, kad Danny netrukus sugrįš pas savo šeimą... Toliau raginame paleisti kitus [asmenis], vis dar neteisingai kalinamus Birmoje“, – sakė A. Blinkenas.

Anksčiau pirmadienį pranešta, kad D. Fensteris buvo paleistas ir deportuotas iš šalies praėjus kelioms dienoms po jam skirtos 11 metų laisvės atėmimo bausmės už pasipriešinimo kariuomenei kurstymą, susirinkimų ir imigracijos įstatymų pažeidimus.

Antradienį D. Fensteris turėjo stoti prieš teismą dėl kaltinimų terorizmu ir antivyriausybine veikla. Jeigu būtų buvęs pripažintas kaltu dėl jų, žurnalistui būtų grėsęs įkalinimas iki gyvos galvos.

D. Fensteriui prieš paleidimą dėl „humanitarinių priežasčių“ buvo „suteikta malonė“ ir jis deportuotas iš Mianmaro, pirmadienį paskelbė šios šalies chunta.

Malonė suteikta po derybų su buvusiu JAV aukšto rango diplomatu Billu Richardsonu ir dviem Japonijos pasiuntiniais, sakoma chuntos informacijos komandos pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.