Italijoje suimta su Vienos užpuoliku susijusi jauna „Islamo valstybės“ šalininkė

Italijos policija trečiadienį suėmė 19-metę Italijos kosovietę, kaltinamą priklausymu džihadistų judėjimui „Islamo valstybė (IV)“, ji, kaip teigiama, „norėjo tapti kankine“ ir turėjo ryšių su Vienos užpuoliku.

„Islamo valstybė“.<br>123rf nuotr.
„Islamo valstybė“.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-17 16:10, atnaujinta 2021-11-18 14:37

Moteris, identifikuojama tik inicialais B. T., buvo ištekėjusi už kosoviečio, susijusio su ginkluotu užpuoliku Kujtimu Fejzulai, pernai Austrijos sostinėje nužudžiusiu keturis žmones ir paskui policijos nušautu, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

B. T. radikalizavosi 16 metų, neseniai persikėlė iš Kosovo į Milaną, tačiau nuolat palaikė ryšį su savo vyru ir „Islamo valstybės“ šalininkais namuose, rašoma pranešime.

Jos telefone policija aptiko džihadistų medžiagos ir žinomų „Islamo valstybės“ užpuolikų nuotraukų. Ji taip pat nustatė daugiau nei 2 tūkst. žinučių pokalbių grupėse, siūlančiose materialinę ir ideologinę paramą „Islamo valstybei“, bei teigė, kad B. T. susirašinėjo su „kovotojų žmonomis“, kai kuriais atvejais teikdama patarimus naujokams.

„Turėtume švęsti jūsų vestuvėse su AK47. Turime švęsti, nepaliksime nė vieno netikinčiojo, akivaizdžiai cha, cha, cha. Visiems galas!!!! Visur kraujas“, – sakoma vienoje policijos paskelbtoje žinutėje. Kitoje džiaugiamasi mokytojo Samuelio Paty galvos nukirtimu Prancūzijoje praėjusių metų spalį sakant, jog tai buvo „pamoka visiems kitiems mokytojams. Jis to nusipelnė!“

Policija paviešino garso įrašą, kuriame galima girdėti moterį prisiekiant ištikimybę „Islamo valstybei“ ir reiškiant ryžtą paaukoti savo gyvybę.

„Ji pareiškė norinti tapti kankine“, – sakė Milano prokuroras Alberto Nobili. Moters žinutes jis apibūdino kaip „stingdančias“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.