Lenkija: Baltarusija autobusais išveža migrantus nuo Kužnicos pasienio punkto

Baltarusija, Lenkijos vyriausybės duomenimis, prie uždaryto Kužnicos-Bruzgių pasienio perėjimo punkto susibūrusius migrantus autobusais veža į kitą vietą.

Lenkija: Baltarusija autobusais išveža migrantus nuo Kužnicos pasienio punkto.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lenkija: Baltarusija autobusais išveža migrantus nuo Kužnicos pasienio punkto.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-17 13:12, atnaujinta 2021-11-17 19:17

Gavau informacijos, kad A. Lukašenka skyrė autobusų, į kuriuos lipa migrantai ir išvažiuoja, palapinių stovykla prie Kužnicos tuštėja, stočiai „TV Republika“ sakė Lenkijos vidaus reikalų viceministras Maciejus Wasikas. „Atrodo, kad A. Lukašenka pralaimėjo šį mūšį dėl sienos“, – pridūrė jis.

Režimui artimos baltarusių žiniasklaidos vaizdo įrašuose buvo matyti autobusai. Jie kai kuriuos migrantus nuveš „į kitą vietą“, teigia žiniasklaida, remdamasi Raudonuoju Kryžiumi.

Taip esą norima išvengti, kad stovykla pernelyg neprisipildytų. Lenkijos pasieniečių antradienio duomenimis, prie Kužnicos buvo susirinkę apie 2 000 migrantų.

Baltarusijos opozicijos žiniasklaidos kanalas „NEXTA“ socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė vaizdo įrašus, kuriuose matyti, kaip Baltarusijos pareigūnai duoda instrukcijas didelėms grupėms migrantų bei kaip išvedinėja juos į kitą vietą.

Migrantai įkūrė naują stovyklą pasienio perėjos Kužnica–Bruzgai rajone Baltarusijos sienos pusėje – dabar šiame rajone yra apie 1000 žmonių. Apie tai trečiadienį tviteryje pranešė Lenkijos pasienio tarnyba.

„Baltarusijos pusėje prie Bruzgų pasienio punkto klaidžioja grupė užsieniečių. Tai nauja stovykla. Senojoje, už kelių šimtų metrų, dar yra žmonių. Iš viso šiame rajone klajoja maždaug 1000 užsieniečių. Kitus paėmė Baltarusijos tarnybos“, – rašoma pranešime.

Antradienį čia kilo susirėmimai tarp pabėgėlių ir Lenkijos saugumo pajėgų. Policija panaudojo vandens patrankas. Migrantai mėtė akmenis, butelius ir žemės grumstus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.