Minskas pranešė apie lapkričio 18 dieną numatytą migrantų evakuacijos skrydį į Iraką Irakas iš Minsko išskraidins 325 prie Lenkijos sienos įstrigusius savo piliečius

Baltarusija lapkričio 18 dieną planuoja irakiečių migrantų evakuacijos skrydį, trečiadienį patvirtino Baltarusijos transporto ministerijos spaudos tarnyba.

„Iraqi Airways“ lėktuvas.<br>123rf nuotr.
„Iraqi Airways“ lėktuvas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2021, 3:39 PM, atnaujinta Nov 17, 2021, 5:38 PM

„Lapkričio 18 dieną patvirtintas Irako oro bendrovės evakuacinis skrydis“, – pranešė ministerija.

Nurodoma, kad skrydį vykdys Irako oro bendrovė „Iraqi Airways“.

Padėtis Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje komplikavosi lapkričio 8 dieną, prie sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į Europos Sąjungą.

Antradienį prie Kuznicos–Bruzgių perėjos įsiplieskė susirėmimų, per kuriuos migrantai svaidė akmenis į Lenkijos pareigūnus, o šie atsakė ašarinėmis dujomis, kurtinamosiomis granatomis ir vandens patrankų čiurkšlėmis.

Irakas iš Minsko išskraidins 325 prie Lenkijos sienos įstrigusius savo piliečius

Irako valdžios pareigūnai trečiadienį pranešė apie planus sugrąžinti į šalį daugiau nei 300 šalies piliečių, įstrigusių Baltarusijos ir Europos Sąjungos pasienyje.

„Skaičius asmenų, kurie savo noru nusprendė grįžti iš Baltarusijos, siekia 325“, – pranešė Irako užsienio reikalų ministerijos atstovas Ahmedas al Sahafas.

Pasak jo, jų sugrąžinimas koordinuojamas su Baltarusijos valdžia.

A. al Sahafas pridūrė, jog ketvirtadienį iš Minsko pakilsiantis lėktuvas laikinai nusileis Irako Kurdistano sostinėje Arbilyje, o iš ten skris į Bagdadą.

Irako pareigūnai nepateikė daugiau informacijos, ar planuojama daugiau tokių skrydžių ir kiek iš viso Irako piliečių galės jais pasinaudoti.

Tūkstančiai migrantų iš Vidurinių Rytų, įskaitant daug Irako autonominio Kurdistano regiono gyventojų, yra įstrigę stovykloje prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos. Jų pastangos neteisėtai patekti į Europos Sąjungos teritoriją kursto įtampą tarp Vakarų šalių ir Baltarusijos bei ją remiančios Rusijos.

Vakarų šalys kaltina Baltarusijos autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos vyriausybę dirbtinai kurstant šią krizę ir organizuojant migrantų srautus. Šie Minsko veiksmai smerkiami kaip hibridinė agresija, keršijant už ES sankcijas Baltarusijai dėl represijų prieš opoziciją.

Reguliarus oro susisiekimas tarp Bagdado ir Minsko yra sustabdytas nuo rugpjūčio. Be to, Baltarusija jau ilgiau kaip savaitę laiko uždariusi savo diplomatines atstovybes Bagdade ir Arbilyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.