Sausakimšame migrantų laive prie Libijos krantų rasta dešimt lavonų

Sausakimšame migrantų laive netoli Libijos krantų buvo rasta dešimt negyvų žmonių, pranešė humanitarinės pagalbos organizacija „Gydytojai be sienų“ (MSF).

 Sausakimšame migrantų laive prie Libijos krantų rasta dešimt lavonų.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Sausakimšame migrantų laive prie Libijos krantų rasta dešimt lavonų.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2021, 11:28 AM

Manoma, kad tie žmonės užtroško.

MSF antradienį vėlai vakare pranešė, kad jos gelbėjimo laivas „Geo Barent“ anksčiau tą dieną iš migrantų laivo paėmė 99 žmones.

„Sausakimšo medinio laivo dugne buvo rasta dešimt negyvų žmonių“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė MSF.

„Dešimt mirčių, kurių buvo galima išvengti... Dešimt žmonių, užtroškusių per 13 valandų dreifavimo jūroje. Pražūtingas centrinis #Med [Viduržemio jūros] maršrutas. Kaip galime su tuo susitaikyti 2021-aisiais?“ – rašė organizacija.

Dešimtys tūkstančių žmonių kasmet bando pasiekti Europą per centrinę Viduržemio jūros dalį. Jie išvyksta iš Libijos bei Tuniso ir dažniausiai plaukia Italijos link.

Tai pražūtingas maršrutas – nuo šių metų pradžios centrinėje Viduržemio jūros dalyje jau žuvo 1 263 žmonės, nurodė Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) atstovas Flavio Di Giacomo.

2020-aisiais per tą patį laikotarpį ten žuvo 858 žmonės.

F. Di Giacomo tviteryje parašė, kad „Geo Barent“ gelbėjimo operacija tikriausiai padėjo išvengti daugiau aukų. Anot jo, tai rodo „būtinybę intensyvinti patruliavimą jūroje“.

MSF nurodė, kad šiuo metu laive „Geo Barent“ yra 186 žmonės, įskaitant moteris ir vaikus, kurių jauniausiam yra tik 10 mėnesių.

„Daugelis jų atrodo traumuoti patirtų siaubingų išbandymų“, – nurodė organizacija ir paragino suteikti saugų uostą šiems žmonėms išlaipinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?