Pietų Korėjoje – COVID-19 atvejų šuolis, tūkstančiams laikant stojamąjį egzaminą

Pietų Korėja pranešė apie didžiausią naujų COVID-19 atvejų skaičių nuo pandemijos pradžios, šimtams tūkstančių kaukėtų moksleivių ketvirtadienį susirinkus mokyklose laikyti itin svarbaus stojamojo į koledžus.

Koronavirusas Pietų Korėjoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Pietų Korėjoje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2021, 10:06 AM

Šalyje augant susirūpinimui dėl koronaviruso delta atmainos plitimo, Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos agentūra ketvirtadienį paskelbė apie 3 292 per praėjusią parą užregistruotus užsikrėtimo atvejus. Šalyje antrą dieną iš eilės užregistruojama daugiau kaip 3 tūkst. naujų COVID-19 atvejų.

Bendras užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje padidėjo iki 406 065. Pasak agentūros, per praėjusią parą Pietų Korėjoje nuo COVID-19 mirė 29 žmonės, bendras pandemijos aukų skaičius padidėjo iki 3 187. Šiuo metu yra 506 sunkios ar kritinės būklės COVID-19 pacientai.

Maždaug 509 tūkst. moksleivių visoje šalyje ketvirtadienį laiko vienos dienos stojamąjį egzaminą. Tarp 1 395 egzaminavimo vietų esama įrengtų ligoninėse ir laikinose prieglaudose, kur kelių valandų egzaminą laiko 68 užsikrėtę ir 105 izoliuotis turintys moksleiviai, pranešė Švietimo ministerija.

Mokyklose į klases egzaminui einantiems moksleiviams buvo matuojama temperatūra, karščiuojantieji buvo nukreipti į atskiras testavimo zonas.

Šis metinis egzaminas „Suneung“ yra labai svarbus išsilavinimą itin vertinančioje Pietų Korėjoje, kur karjera, socialinė padėtis ir net vedybų perspektyvos labai priklauso nuo to, kokiame universitete žmogus mokėsi.

Kad sumažintų triukšmą, transporto administracija planavo laikinai sustabdyti lėktuvų tūpimą ir kilimą oro uostuose per egzamino anglų kalbos klausymo dalį. Kad egzaminuojamieji galėtų be kliūčių nuvykti į egzamino vietas, vyriausybinių įstaigų ir privačių kompanijų darbuotojai vėliau atėjo į darbą. Valanda vėliau darbą pradėjo ir šalies vertybinių popierių birža.

Moksleiviai dėl COVID-19 „neturėjo deramų pamokų“, Seule sakė vieno egzaminą laikančio moksleivio mama Seo Kwang-sun.

„Dažnai matydavau, kad mano vaikas labai nerimauja, kad jam sunku“, – sakė moteris.

Nors mokyklose vykdavo tai kontaktinės, tai nuotolinės pamokos, Švietimo ministerija pagal vyriausybės kovos su virusu strategiją planavo visišką moksleivių sugrįžimą į klases nuo kitos savaitės, kad būtų lengviau užpildyti žinių spragas.

Pareigūnai šį mėnesį sušvelnino taisykles dėl socialinio atstumo ir sakė, kad tai pirmas žingsnis iš dalies atkuriant normalų, iki pandemijos gyventą gyvenimą. Leisdami didesnius socialinius susibūrimus ir ilgesnes restoranų, aptarnaujančių klientus savo patalpose, darbo valandas pareigūnai vadovavosi susirūpinimu dėl pandemijos poveikio ekonomikai ir išreiškė viltį, kad didėjant pasiskiepijusių žmonių skaičiui nedaugės hospitalizacijos ir mirties nuo COVID-19 atvejų, net jei virusas plis toliau.

Tačiau tarp vyresnių žmonių, atsisakiusių skiepytis ar pasiskiepijusių seniai, per vasario pabaigoje prasidėjusią masinę vakcinavimo kampaniją, sunkios ligos ir mirties atvejų daugėja, todėl kilo klausimų, ar sprendimas švelninti suvaržymus nebuvo per ankstyvas.

Kol kas pareigūnai nepaskelbė jokių planų dėl griežtesnių socialinio atstumo priemonių sugrąžinimo ar visiško mokyklų atidarymo atidėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?