J. Bidenas trumpam perduos įgaliojimus K. Harris

JAV prezidentas Joe Bidenas penktadienį „trumpam“ perduos savo įgaliojimus viceprezidentei Kamalai Harris, kol jam bus taikoma nejautra dėl kolonoskopijos procedūros per reguliarų sveikatos patikrinimą, pranešė Baltieji rūmai.

Kamala Harris.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Kamala Harris.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2021, 5:47 PM, atnaujinta Nov 19, 2021, 6:03 PM

Penktadienio rytą J. Bidenas atvyko į Vašingtono priemiestyje esantį medicinos centrą įprastai prezidento medicininei apžiūrai. Pasak Baltųjų rūmų atstovės Jen Psaki, J. Bidenui vienos procedūros metu bus taikoma nejautra, ir tuo metu įgaliojimai bus perduoti K. Harris.

„Prezidentas Bidenas perduos įgaliojimus viceprezidentei trumpam laikotarpiui, kol jam bus taikoma nejautra. Viceprezidentė tuo metu dirbs iš savo biuro Vakariniame sparne“, – nurodė J. Psaki.

Pastarąjį kartą 78 metų J. Bideno nuodugnus sveikatos tyrimas buvo atliktas 2019 metų gruodį. Tuomet gydytojai pranešė, kad buvęs viceprezidentas yra „sveikas, energingas“ ir „gali sėkmingai eiti prezidento pareigas“, teigiama tuometinėse gydytojų išvadose.

J. Bidenas yra vyriausias JAV prezidento pareigas einantis asmuo, todėl susidomėjimas jo sveikata buvo didelis nuo tada, kai 2019 metais jis paskelbė sieksiantis tapti Baltųjų rūmų vadovu.

K. Harris, pirmoji moteris, dirbanti viceprezidentės poste, per tą trumpą laiką, kai laikinai eis prezidento pareigas, taip pat įeis į istoriją.

Dr. Kevinas O'Connoras, J. Bideno asmeninis gydytojas nuo 2009 metų, savo trijų puslapių išvadose rašė, kad tuometinis kandidatas į prezidentus bendrai yra geros formos.

Baltieji rūmai pranešė, kad J. Bidenas – kaip įprasta prezidentams ir kandidatams į prezidentus – leis paviešinti naujausias medikų išvadas.

Buvęs prezidentas 75-erių Donaldas Trumpas buvo griežtai kritikuojamas už tai, kad keldamas savo kandidatūrą į prezidentus ir dirbdamas Baltuosiuose rūmuose paviešino tik labai paviršutines medicininio tyrimo išvadas, įskaitant tai, kad likus mėnesiui iki 2020 metų prezidento rinkimų slėpė sunkiai persirgęs COVID-19.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.