Jungtinė Karalystė paskelbė, kad nuo kitų metų bus privaloma naujuose pastatuose įrengti elektromobilių įkrovimo stoteles

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas pirmadienį pareiškė, kad nuo 2022 metų šalyje, statant naujus namus, bus privaloma įrengti elektromobilių įkrovimo įrenginius. Taip siekiama laipsniškai atsisakyti taršių transporto priemonių.

Jungtinė Karalystė paskelbė, kad nuo kitų metų bus privaloma naujuose pastatuose įrengti elektromobilių įkrovimo stoteles.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Jungtinė Karalystė paskelbė, kad nuo kitų metų bus privaloma naujuose pastatuose įrengti elektromobilių įkrovimo stoteles.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2021, 4:25 PM

Ką tik pasibaigus JK vykusiam COP26 viršūnių susitikimui dėl klimato kaitos, B. Johnsonas verslo lyderiams sakė, kad, įgyvendindamas savo planus mažinti anglies dioksido išmetimą, jis priims teisės aktus, pagal kuriuos šalyje statomuose naujuose namuose, prekybos centruose ir verslo pastatuose bus privalomos įkrovimo stotelės.

Pagal naująjį įstatymą per metus bus sukurta 145 tūkst. naujų įkrovimo stotelių, o reikalavimas bus taikomas ir dideliems renovacijos projektams.

„Reikalausime, kad naujuose būstuose ir pastatuose būtų įrengtos elektromobilių įkrovimo vietos“, – sakė B. Johnsonas kasmetiniame Verslo pramonės konfederacijos (CBI) susirinkime.

Tai turėtų būti žingsnis to link, kad nuo 2030 metų JK būtų uždrausta pardavinėti naujus dyzelinius ir benzininius automobilius, nes taip siekiama iki 2050 metų pasiekti nulinį išmetamo anglies dioksido kiekį.

B. Johnsonas nori, kad JK būtų pasaulinių pastangų pereiti prie nulinių išmetimų lyderė, kartu siekiant padėti atsigauti ekonomikai po pandemijos sukeltų padarinių.

Šiuo metu JK yra apie 25 tūkst. įkrovimo taškų. Tačiau šalies Konkurencijos ir rinkų priežiūros institucija mano, kad iki 2030 metų reikės daugiau nei 10 kartų didesnio jų skaičiaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.