Ekvadore sprendžiant kalėjimų perpildymo problemą dalis kalinių sulauks malonės

Ekvadoro prezidentas Guillermo Lasso pirmadienį suteikė malonę kaliniams, sergantiems sunkiomis ligomis ar nuteistiems už kelių eismo taisyklių pažeidimus, siekdamas spręsti opią kalėjimų perpildymo problemą po neseniai daugiau kaip 300 gyvybių nusinešusių riaušių.

Iš vieno Ekvadoro kalėjimų paleistas kalinys.<br>AP/Scanpix nuotr.
Iš vieno Ekvadoro kalėjimų paleistas kalinys.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2021, 2:49 PM

Malonė bus suteikta sunkiomis ar nepagydomomis ligomis sergantiems kaliniams, taip pat asmenims, nuteistiems už kelių eismo taisyklių pažeidimus, dėl kurių nežuvo ar nenukentėjo kiti žmonės, išplatintame pranešime nurodė Ryšių ministerija.

Pranešime nepatikslinama, kiek kalinių išeis į laisvę.

Šis žingsnis yra dalis vyriausybės plano, skirto pažaboti įkalinimo įstaigose klestintį smurtą, siejamą su prekyba narkotikais užsiimančių nusikalstamų gaujų tarpusavio konkurencija.

Planas buvo pristatytas lapkričio 14 dieną, po kruvinų susirėmimų tarp konkuruojančių gaujų narių pietvakariniame Gvajakilio miesto kalėjime, pareikalavusių mažiausiai 68 gyvybių.

Plane, be kita ko, numatyta pasitelkti ginkluotąsias pajėgas ir policiją tvarkai kalėjimuose palaikyti.

Pastaraisiais metais Ekvadoro kalėjimų sistemą krečia kruvinų riaušių banga. Rugsėjį per vienas tokių riaušių Gvajakilio kalėjime žuvo 119 kalinių. Tie susirėmimai tapo vienomis kruviniausių kalinių žudynių Lotynų Amerikos istorijoje.

Ekvadore yra 65 įkalinimo įstaigos, pritaikytos 30 tūkst. kalinių. Tačiau jose laikoma beveik 39 tūkst. žmonių, iš kurių 15 tūkst. – nenuteisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.