Lenkijos pasienyje – irakietės ašaros: palaidotas negyvas gimęs migrantės kūdikis

Lenkijos pasienio su Baltarusija teritorijoje antradienį palaidotas negyvas gimęs vienos irakiečių migrantės kūdikis. 27 savaičių kūdikis palaidotas baltame karste musulmonų kapinėse Rytų Lenkijos Bohonikų kaime. Iš viso per pabėgėlių ginčą tarp ES ir Baltarusijos nuo vasaros abiejose sienos pusėse mirė mažiausiai vienuolika žmonių.

Lenkijos pasienyje – irakietės ašaros: palaidotas negyvas gimęs migrantės kūdikis.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Lenkijos pasienyje – irakietės ašaros: palaidotas negyvas gimęs migrantės kūdikis.<br>AP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2021, 8:20 PM

Bohonikų musulmonų bendruomenės kapinėse jau palaidoti trys mirę migrantai. „Šie žmonės išvyko iš savo namų, savo šalies ne atostogauti, o ieškoti geresnio gyvenimo“, – per laidotuvių ceremoniją sakė imamas Ali Aleksanderis Bazarewiczius.

Kūdikio tėvai laidotuvėse nedalyvavo. Motina gydoma regiono ligoninėje, jos būklė rimta. Tėvas ir penki vaikai apgyvendinti pabėgėlių centre Balstogėje.

Savanoriai Lenkijos gelbėtojai lapkričio viduryje rado šeimą netoli Narevkos kaimo. „Vaikai sėdėjo ramūs ir tylūs šalia savo motinos, kuri negalėjo liautis rėkusi. Jų tėvas grąžė rankas ir prašė pagalbos“, – dienraščiui „Gazeta Wyborcza“ pasakojo gelbėtojas Piotras Mateckis. Moteris kankinosi dvi dienas, vėmė vandeniu ir negalėjo nieko valgyti. Ligoninėje medikai nustatė, kad vaisius jos įsčiose nebegyvas.

Briuselis kaltina Baltarusijos diktatorių keršijant už ES sankcijas ir gabenant migrantus prie Lenkijos sienos. Pasienio teritorijoje migrantai įstrigę tarp lenkų saugumo pajėgų, kurie neįsileidžia jų į šalį, ir baltarusių pasieniečių, kurie neleidžia jiems grįžti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą