Nyderlanduose per ketvirtąją neramumų naktį sulaikytas 21 asmuo

Nyderlandų policija antradienį pranešė, kad per ketvirtąją iš eilės neramumų dėl koronaviruso priemonių naktį šalyje sulaikė mažiausiai 21 asmenį.

Neramumai Nyderlanduose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Neramumai Nyderlanduose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nedidelės žmonių grupės pirmadienio naktį kėlė problemas Zvolėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nedidelės žmonių grupės pirmadienio naktį kėlė problemas Zvolėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 23, 2021, 12:04 PM, atnaujinta Nov 23, 2021, 2:41 PM

Šalies premjeras Markas Rutte pasmerkė kelias dienas iš eilės „idiotų“ naudojamą „gryną smurtą“, ir įspėjo, kad gyventojų gali laukti daugiau ribojimų.

Nedidelės žmonių grupės pirmadienio naktį kėlė problemas Zvolėje, Groningene ir Rosendalyje, tačiau nebuvo pranešta apie tokį pat smurtą, kaip stebėtą savaitgalį didžiuosiuose šalies miestuose.

Policija šiauriniame Zvolės mieste sulaikė 13 žmonių ir prieš tai ten buvo paskelbusi nepaprastąją padėtį, skirtą išvengti, anot jų, planuotų riaušių. Kaip skelbė transliuotojas RTL, šie asmenys buvo sulaikyti dėl tokių pažeidimų, įskaitant fejerverkų laikymą, policijos nurodymų nevykdymą ir asmens tapatybės dokumentų neturėjimą.

Tuo metu pietiniame Rosendalio mieste buvo sulaikyti aštuoni žmonės, trys jų – dėl padegimų, pranešė naujienų agentūra ANP. Policija pirmadienį taip pat vaikė jaunuolių grupes Groningene, praėjus dienai po audringų protestų šiame šiauriniame mieste.

Tad dabar sulaikytųjų per įvairiose šalies vietose dėl lapkričio 13 d. įsigaliojusių koronaviruso priemonių kilusius protestus padaugėjo iki daugiau nei 150. Smurtas prasidėjo penktadienį Roterdame, kur žuvo keturi žmonės, kai policija paleido ugnį per susirėmimus su akmenimis besisvaidančiais riaušininkais.

Šeštadienį į Hagos gatves taip pat išėjo demonstrantai, kurie užpuolė policiją fejerverkais ir padeginėjo dviračius. Buvo pranešta apie penkis sužeidimų patyrusius pareigūnus.

M. Rutte pirmadienį teigė suprantąs „visuomenėje tvyrančią įtampą“, kadangi pandemija tęsiasi, tačiau pridūrė „niekuomet nepriimsiąs, kai idiotai imasi naudoti gryną smurtą“. Jo vyriausybė įspėjo, kad tikėtini tolesni ribojimai, jei dabartinėmis priemonėmis, kurios apima trumpesnes barų, kavinių ir restoranų darbo valandas bei rekomendaciją dirbti iš namų, nepavyks suvaldyti infekcijų skaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.