Danijos vyriausybė ketina grąžinti kaukių prievolę

​Danijos gyventojams jau netrukus vėl gali tekti privalomai dėvėti kaukes. Vyriausybė ketina atsižvelgti į ekspertų komisijos rekomendacijas ir grąžinti kaukių prievolę, be kita ko, viešajame transporte ir prekybos vietose. Tai trečiadienį pareiškė sveikatos ministras Magnusas Heunickė. Be to, neigiamas PGR testo rezultatas ateityje galios tik 72 valandas, o greitojo testo – 48.

Medicininė kaukė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Medicininė kaukė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2021, 6:55 PM, atnaujinta Nov 25, 2021, 8:42 AM

Šiuos ir kitus pasiūlymus ketvirtadienį svarstys atitinkamas parlamento komitetas. Jei pasiūlymams bus pritarta, jie įsigalios pirmadienį.

Danijoje jau kelis mėnesius nėra kaukių prievolės. Rugsėjo pabaigoje šalis, be to, atšaukė dar likusius koronaviruso ribojimus. Tačiau dėl augančių infekcijos skaičių prieš dvi savaites vėl grąžintas COVID-19 paso naudojimas. Jo reikalaujama, pavyzdžiui, koncertuose ar restoranuose.

Trečiadienį Danijoje pranešta apie 4 426 naujus infekcijos atvejus. Naujienų agentūros „Ritzau“ duomenimis, tai antras aukščiausias rodiklis nuo pandemijos pradžios. Didesnis atvejų skaičius registruotas tik 2020 metų gruodžio viduryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.