Šveicarų diplomatė taps pirmąja moterimi, vadovausiančia Raudonajam Kryžiui

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas (TRKK) ketvirtadienį paskelbė, kad šveicarų diplomatė ir tarptautinė darbuotoja Mirjana Spoljaric Egger bus kita jo prezidentė ir pirmoji moteris šiame poste.

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas (TRKK) ketvirtadienį paskelbė, kad šveicarų diplomatė ir tarptautinė darbuotoja Mirjana Spoljaric Egger bus kita jo prezidentė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas (TRKK) ketvirtadienį paskelbė, kad šveicarų diplomatė ir tarptautinė darbuotoja Mirjana Spoljaric Egger bus kita jo prezidentė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-25 12:37

Dabartinė generalinio sekretoriaus pavaduotoja Jungtinių Tautų plėtros programoje (UNDP) TRKK prezidento poste pakeis Peterį Maurerį, atsistatydinsiantį kitų metų rugsėjį, sakoma organizacijos pareiškime.

P. Maureris, kuris pasitrauks po 10 darbo šiame poste metų, gyrė M. Spoljaric Egger paskyrimą ir sakė, kad ji „atsineš strateginį matymą, daug tarptautinės... ir diplomatinės patirties“.

„Ji yra prityrusi lyderė ir esu įsitikinęs, kad ji bus nuo ginkluotų konfliktų ir smurto nukentėjusių žmonių galinga ir užjaučianti gynėja“, – sakė P. Maureris.

M. Spoljaric Egger, kurios amžius nenurodomas, sakė, kad jai „didelė garbė ir didelė atsakomybė būti išrinktai organizacijos, kuria... [ji] seniai žavisi dėl įkvepiančios ir gyvybiškai svarbios pasaulinės misijos, prezidente“.

„Sieksiu akcentuoti pažeidžiamiausiųjų poreikius ir pripažinti neįtikimą TRKK komandų poveikį per konfliktus visame pasaulyje“, – sakė ji.

Anksčiau M. Spoljaric Egger vadovavo Šveicarijos Užsienio reikalų ministerijos JT ir tarptautinių organizacijų skyriui, buvo Šveicarijos diplomatė Berne, Kaire ir Niujorke.

Ji taip pat yra dirbusi su JT pagalbos ir darbų agentūra Palestinos pabėgėliams Artimuosiuose Rytuose (UNRWA).

M. Spoljaric Egger yra ištekėjusi, turi du vaikus. Ji studijavo Bazelio ir Ženevos universitetuose, turi filosofijos, ekonomikos ir tarptautinės teisės magistro laipsnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.