Per retą kelionę į užsienį V. Putinas gruodį lankysis Indijoje

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kitą mėnesį aplankys Indiją per savo antrąją kelionę į užsienį nuo COVID-19 pandemijos pradžios prieš dvejus metus, penktadienį informavo Kremlius.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-26 15:41

Pasak Maskvos, rusų lyderis į Indiją gruodžio 6 dieną vyks derybų su ministru pirmininku Narendra Modi.

Pandemijos metu V. Putinas iš Rusijos buvo išvykęs tik kartą – kad birželį Ženevoje susitiktų su JAV prezidentu Joe Bidenu.

Kremlius savo pareiškime nurodė, kad V. Putinas ir N. Modi kalbėsis apie tolesnę Rusijos ir Indijos „privilegijuotą strateginę partnerystę“.

Remiantis pareiškimu, abu lyderiai aptars savo „bendrus darbus“ Didžiajame dvidešimtuke (G-20), BRICS šalių (Brazilijos, Rusijos, Indijos, Kinijos ir Pietų Afrikos) grupėje, taip pat Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijoje (ŠBO) – aštuonių narių bloke, pozicionuojančiame save kaip atsvarą Vakarų geopolitiniam dominavimui.

Spėjama, kad derybų centre atsidurs rusų oro erdvės gynybos sistemos S-400 ir vakcinos nuo koronaviruso „Sputnik V“ tiekimas Indijai.

Šis šalis perka daug rusiškos ginkluotės – 2018 metais ji užsisakė iš Maskvos priešraketinės gynybos sistemų S-400, nors dėl šio 5,4 mlrd. dolerių (4,8 mlrd. eurų) vertės sandorio Deliui grėsė JAV sankcijos.

Indija, kur įsikūrusi didžiausia pasaulyje vakcinų gamintoja, taip pat patvirtino rusišką vakciną nuo koronaviruso „Sputnik V“, siekdama paskatinti savo skiepijimo kampaniją.

Anksčiau šį mėnesį Maskva pranešė, kad rusų užsienio reikalų ir gynybos ministrai gruodį vyks į Delį susitikimo su kolegomis indais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.