Per protestus prieš vandens išteklių švaistymą Irane sulaikyti 67 protestuotojai

Irano policija šeštadienį pranešė, kad Isfahano mieste kilus protestams dėl vandens išteklių naudojimo, buvo sulaikyti 67 protestuotojai.

Protestas Irane.<br>AP/Scanpix nuotr.
Protestas Irane.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2021, 4:30 PM

Irano policijos specialiųjų pajėgų pareigūnai šeštadienį vykdė specialią operaciją Isfahano mieste, kur pastarosiomis dienomis vyko protestai prieš vyriausybės politiką, skirtą įveikti sausros padarinius.

„Suimti 67 pagrindiniai veikėjai ir agitatoriai, kurie sukėlė šiuos neramumus“ mieste penktadienį, naujienų agentūrai „Fars“ teigė policijos generolas Hassanas Karami.

Taip pat yra pranešimų apie sužeistus protestuotojus.

Protestai prasidėjo kiek anksčiau lapkritį, kai demonstrantai, įskaitant ūkininkus, pradėjo rinktis išsekusioje Zajandės upės vagoje.

Nuo 2000 metų vandens upėje praktiškai nebuvo, išskyrus keletą trumpų laikotarpių.

Protestuotojai kaltina valdžią, jų požiūriu, nesąžiningu vandens paskirstymu. Demonstrantai mano, kad Isfahano vandens ištekliai neturėtų būti naudojami padėti kaimyninei Jazdo provincijai, kuri taip pat kenčia nuo sausros.

2021 metų liepą dėl vandens trūkumo šalyje taip pat buvo įvyko gana plataus masto protestai, tačiau ne Isfahane, o Chuzestano provincijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.