Talibanas planuoja kitais metais atidaryti mergaitėms skirtas mokyklas

Valdžią Afganistane perėmęs Talibanas pažadėjo kitais metais šalyje atidaryti mokyklas mergaitėms.

Moterys Talibano režime.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Moterys Talibano režime.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2021, 3:13 PM

Mokyklos mergaitėms visoje šalyje bus atidarytos kitais metais, kai bus įgyvendintas naujas švietimo planas“, – per susitikimą su Turkijos ambasadoriumi Cihadu Erginay pranešė talibų ministro pirmininko pavaduotojas maulavis Abdul Kabiras.

Abdul Kabiro žodžius tviteryje penktadienį pacitavo oficialus Talibano judėjimo atstovas Zabihullah Mujahidas.

Ministro pirmininko pavaduotojo teigimu, moterys dirba įvairiose šalies institucijose, pavyzdžiui, pasų biure, oro uoste ir sveikatos sektoriuje, taip pat daugumos provincijų mokyklose.

„Afganistanui reikia visų šalių, ypač Turkijos, paramos ir bendradarbiavimo, o mes norime, kad Turkija daugiau investuotų Afganistane“, – pareiškė Abdul Kabiras, pagyręs Turkijos nevyriausybinės organizacijos TICA veiklą Afganistane.

Savo ruožtu Turkijos pasiuntinys pažymėjo, kad jo šalis per Raudonąjį Pusmėnulį suteikė pagalbą afganų pabėgėliams ir perkeltiems asmenims, o pagalba teikiama ir toliau.

„Turkija tiekia genetiškai pagerintas sėklas [Afganistano] Žemės ūkio ministerijai. Taip pat bus tęsiamas darbas su Turkijos finansuojamais statybų projektais Kandaharo ir Herato provincijose bei Kadžakio rajone“, – kalbėjo diplomatas, kurį socialiniame tinkle „Twitter“ pacitavo Z. Mujahidas.

Turkijos pasiuntinys taip pat teigė, kad Turkijos investuotojai yra suinteresuoti investuoti Afganistane ir kad kai kurie iš jų kitą savaitę lankysis šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.