Austrijoje – tūkstantiniai protestai prieš privalomus skiepus nuo koronaviruso

Austrijoje dešimtys tūkstančių žmonių šį savaitgalį protestavo prieš vyriausybės sprendimą tapti pirmąja Europos Sąjungos šalimi, įvedusia privalomus skiepus nuo koronaviruso, nors šalies kancleris sekmadienį pareiškė, kad toks sprendimas yra „nedidelis įsikišimas“, lyginant su alternatyvomis.

Koronavirusas Australijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Australijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2021, 4:34 PM

Viena didžiausių demonstracijų įvyko pietiniame Graco mieste, kur vėlų šeštadienio vakarą, pasak policijos, į daugiausiai taikiai vykusį mitingą susirinko apie 25 tūkst. žmonių. Tačiau policija nurodo, kad atliekamas tyrimas dėl trijų maždaug dvidešimties metų amžiaus asmenų, kurie įtariami rodę nacių pasisveikinimo ženklus. Be to, fiksuota dešimtys kaukių dėvėjimo tvarkos pažeidimų.

Austrijos kancleris Alexanderis Schallenbergas interviu italų dienraščiui „Corriere della Sera“ sakė, kad jo vyriausybė „deja“ buvusi priversta įvesti privalomą skiepijimąsi nuo koronaviruso, kad padidintų pilnai paskiepytų žmonių dalį, kuri šiuo metu siekia kiek mažiau nei 67 proc. ir yra viena mažiausių Vakarų Europoje.

Esant dabartiniam skiepijimosi lygiui „mes niekada neištrūksime iš šio naujų bangų ir naujų debatų dėl karantinų užburto rato“, sakė Austrijos vyriausybės vadovas.

„Kiekvienas karantinas yra rimtas įsikišimas į pagrindines teises. Palyginus su juo, privalomi skiepai yra nedidelis įsikišimas“, – sakė jis.

Reaguodama į sparčiai augantį infekcijos atvejų skaičių, Austrijos vyriausybė praėjusį pirmadienį paskelbė dalinį karantiną, nors mokyklos paliekamos atviros.

Demonstracijos šeštadienį įvyko ir Sankt Pelteno bei Klagenfurto miestuose, kuriuose šiose akcijose dalyvavo atitinkamai maždaug 3500 ir 5000 žmonių. Sankt Peltene daugiausia dėl agresyvaus elgesio buvo suimta 11 žmonių, taip pat buvo sužeistas vienas policijos pareigūnas.

Protesto akcijas organizavo kraštutinės dešiniosios pakraipos Laisvės partija, kurios lyderis Herbertas Kicklis anksčiau ne kartą buvo pasisakęs prieš kovos su koronavirusu priemones ir palaikęs neįrodytus virusinės infekcijos gydymo būdus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.