Nepaisant abejonių dėl patvirtintų vakcinų, dešimtys žmonių suplūdo skiepytis nuo COVID-19 nelegaliai Kol kas neaišku, kas ten per medžiaga

Daugybė žmonių Vokietijos mieste Liubeke stojo į eilę laukti dūrio nepatvirtinto ir anksčiau negirdėto preparato. Buvo tvirtinama, kai tai – vakcina nuo COVID-19. Apie 50 žmonių spėjo pasiskiepyti mįslinguoju skiepu prieš atvykstant policijai.

Vakcina, skiepai, COVID-19.<br>123rf nuotr.
Vakcina, skiepai, COVID-19.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2021, 12:25 PM

Vokietijos policija šeštadienį uždarė savarankiškai pastatytą nelegalų vakcinacijos centrą, kuriame vienas gydytojas skiepijo žmones savo paties sukurta COVID-19 vakcina.

Preparatu, kuris niekur nebuvo oficialiai patvirtintas, buvo skiepijama Šiaurės Vokietijos miesto Liubeko oro uoste.

Policija pranešė, kad apie 50 asmenų spėjo pasiskiepyti paslaptinguoju preparatu, o pareigūnams pasirodžius dar virš 200 žmonių laukė eilėje.

Pareigūnai konfiskavo preparatus, švirkštus ir tą dieną paskiepytųjų sąrašus, taip pat surinko ten buvusių asmenų asmeninius duomenis.

Niekur nepatvirtinti eksperimentai ir nepagrįsti teiginiai apie vakciną

Gydytojas ir verslininkas Winfriedas Stöckeris Vokietijoje išgarsėjo kovą, po žurnalui „Der Spiegel“ duoto interviu apie savo rankų darbo vakciną.

Be kita ko, W.Stöckeriui priklauso Liubeko oro uostas, pranešė Vokietijos valstybinė žiniasklaidos priemonė „Norddeutscher Rundfunk“.

Nelicenzijuota vakcinacijos kampanija Vokietijos vaistų akte yra apibrėžta kaip kriminalinis nusikaltimas.

W.Stöckeris savo vakciną sukūrė be jokios reguliatorių žinios. Preparatą išbandė ant savęs ir maždaug 100 savanorių.

Tada jis tvirtino, kad jo išradimas yra 97 proc. efektyvus, gali būti gaminamas dideliais kiekiais. Vyras susilaukė teisėsaugos dėmesio.

Medicinos ekspertai teigia, kad šis verslus gydytojas praleido kai kuriuos svarbius vakcinos saugumo užtvirtinimo etapus ir nepateikė jokios informacijos reguliavimo įstaigoms.

Keisti vokiečių santykiai su skiepais

Vokietijos vakcinacijos procentas yra vienas žemiausių vakarų Europoje – vos 68.4 proc. vokiečių yra pilnai paskiepyti. Šalyje juk tikrai netrūksta patvirtintų vakcinų dozių.

Šio reiškinio pasekmes matome ketvirtojoje koronaviruso bangoje. Federalinės žemės, kuriose paskiepytųjų procentas pats žemiausias – Saksonija ir Tiuringija – susiduria su staigiu atvejų augimo šuoliu.

Kol kas nėra jokios informacijos, ar tie, kurie stojo į eilę Liubeko oro uoste buvo jau paskiepyti, arba kodėl jie apskritai nusprendė išbandyti nepatvirtintą nelegalią vakciną.

Parengta pagal „Deutsche Welle“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?