Policija sulaikė iš COVID-19 karantino viešbučio Nyderlanduose pabėgusią porą

Nyderlandų pasienio policija sekmadienį pranešė viename lėktuve suėmusi porą, „pabėgusią“ iš viešbučio, kur buvo izoliuoti iš Pietų Afrikos atvykę keleiviai, kuriems buvo patvirtinta COVID-19.

Amsterdamo oro uostas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Amsterdamo oro uostas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2021, 2:04 PM, atnaujinta Nov 29, 2021, 3:30 PM

Nyderlandų sveikatos apsaugos tarnybos pranešė, kad 13 iš 61 koronavirusu užsikrėtusių keleivių, penktadienį dviem lėktuvais iš Pietų Afrikos atskridusių į Amsterdamo Schipholio oro uostą, yra užsikrėtę naujuoju omikron varianto patogenu.

„Nyderlandų karališkoji pasienio tarnyba Schipholyje šį vakarą suėmė porą asmenų, pabėgusių iš viešbučio, kur jie buvo karantinuojami“, – naujienų agentūrai pranešė tarnybos atstovas Stanas Verberktas.

„Asmenys buvo suimti lėktuve, jam jau ruošiantis kilti. Jie sėdo į lėktuvą, maždaug 18 val. turėjusį išskristi į Ispaniją“, – pridūrė jis.

Sulaikytieji buvo perduoti visuomenės sveikatos priežiūros pareigūnams, nurodė tarnyba.

Visuomenės sveikatos priežiūros institucijos atstovė Stefanie van Waardenburg nurodė, kad pora buvo sugrąžinta į izoliaciją, bet ne tame pačiame viešbutyje.

Nyderlandų sveikatos apsaugos ministras Hugo de Jonge prieš kelias valandas buvo pažadėjęs, jog Nyderlandai užtikrins, kad žmonės laikytųsi karantino tvarkos.

Beveik visi keleiviai, kuriems patvirtina koronavirusinė infekcija, yra izoliuoti viešbutyje. Tik nedaugeliui jų buvo leista karantinuotis namuose. Keleiviams, kurių testo atsakymas buvo neigiamas, taip pat nurodyta karantinuotis namuose.

„Mes tikrinsime, ar jie laikosi šios tvarkos“, – sakė H. de Jonge.

Viešbutį, kuriame karantinuoti keleiviai, saugo policijos pareigūnai ir apsaugininkai, anksčiau sakė vietos mero atstovė spaudai.

„Dėl šios priežasties ten yra apsauga“, – nurodė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.