Mianmaro teismas atidėjo nuosprendžio paskelbimą Aung San Suu Kyi byloje dėl kurstymo

Mianmaro chuntos teismas antradienį atidėjo nuosprendžio paskelbimą nušalintai civilinei lyderei Aung San Suu Kyi iškeltoje byloje dėl kurstymo, naujienų agentūrai AFP pranešė su byla susijęs šaltinis.

 Aung San Suu Kyi.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Aung San Suu Kyi.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-30 08:16

Teismas, turėjęs priimti verdiktą Aung San Suu Kyi byloje dėl prieš kariuomenę nukreipto kurstymo, nuosprendžio paskelbimą atidėjo iki gruodžio 6 dienos, sakė šaltinis.

76 metų Aung San Suu Kyi yra suimta nuo vasario 1 dienos, kai generolai nušalino jos vyriausybę, užbaigdami dešimtmetį trukusį civilinį valdymą.

Nobelio taikos premijos laureatei gresia treji metai nelaisvės, jei bus pripažinta kalta dėl prieš kariuomenę nukreipto kurstymo. Jai taip pat pareikšta virtinė kitų kaltinimų, dėl kurių ji gali būti pasiųsta už grotų dešimtmečiams.

Žurnalistams nebuvo leista stebėti bylos nagrinėjimo specialiajame teisme sostinėje Neipide. Aung San Suu Kyi advokatams neseniai buvo uždrausta kalbėtis su žiniasklaida.

Pastarosiomis savaitėmis baigėsi kitų Aung San Suu Kyi Nacionalinės lygos už demokratiją (NLD) aukšto rango narių teismo procesai. Chunta jiems skyrė griežtas laisvės atėmimo bausmes.

Anksčiau šį mėnesį buvęs vyriausiasis ministras buvo nuteistas kalėti 75 metus, o Aung San Suu Kyi artimas patarėjas pasiųstas už grotų 20 metų.

Vietos stebėtojų duomenimis, nuo vasarį įvykdyto perversmo daugiau kaip 1 200 žmonių žuvo ir per 10 tūkst. buvo sulaikyti chuntai griežtomis priemonėmis slopinant nepritariančius balsus ir kitokią nuomonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?