EK vadovė su Irako premjeru aptarė irakiečių grąžinimą iš Baltarusijos

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen ir Irako vyriausybės vadovas Mustafa al Kadhimi antradienį telefonu aptarė Irako piliečių grąžinimo į tėvynę iš Baltarusijos klausimą.

Lietuvos pasienis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos pasienis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2021, 11:04 AM

„Glaudžiai bendradarbiaujame repatriacijos skrydžių klausimu, kad būtų užtikrintas saugus Baltarusijoje įstrigusių Irako piliečių sugrįžimas“, – parašė U. von der Leyen socialiniame tinkle „Twitter“.

Pastaraisiais mėnesiais Lenkija, Lietuva ir Latvija susidūrė su nelegalių migrantų antplūdžiu iš Baltarusijos. Europos Sąjunga kaltina Minsko režimą sąmoningai kurstant chaosą prie Bendrijos sienų, o Baltijos valstybės ir Lenkija šiuos veiksmus vadina hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Praėjusį mėnesį padėtis Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje smarkiai komplikavosi, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į ES. Daugelis jų bandė prasiveržti per pasienio užtvaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.