ES galutinai patvirtino naują sankcijų Baltarusijai paketą

Europos Sąjungos (ES) šalių ambasadoriai galutinai patvirtino naują sankcijų Baltarusijai paketą, kuris apima už migracijos krizę atsakingus fizinius ir juridinius asmenis, remdamasi šaltiniu, skelbia Lenkijos naujienų agentūra PAP.

A.Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
A.Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
Baltarusijos pasienis.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Baltarusijos pasienis.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Lietuvos pasienis, Baltarusija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos pasienis, Baltarusija.<br>M.Patašiaus nuotr.
ES skelbia naujas sankcijas Baltarusijai.<br>123rf.com nuotr.
ES skelbia naujas sankcijas Baltarusijai.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 1, 2021, 12:27 PM, atnaujinta Dec 1, 2021, 12:46 PM

Kaip pranešama, trečiadienį Briuselyje vyko ambasadorių susitikimas, kuriame buvo aptarta situacija prie Baltarusijos sienų ir humanitarinės pagalbos Lenkijos-Baltarusijos sieną siekiantiems kirsti migrantams teikimas.

Pasak PAP šaltinio, diplomatai galutinai susitarė dėl naujų sankcijų Minskui. Jos, be kita ko, apims Baltarusijos valstybines oro linijas „Belavia“ ir veikiausiai įsigalios ketvirtadienį.

A. Anušauskas penktajame sankcijų pakete Baltarusijai įžvelgia trūkumų: reikėtų peržiūrėti išlygas dėl ilgalaikių kontraktų

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas laikosi pozicijos, kad trečiadienį paviešintas planuojamas priimti penktasis Europos Sąjungos sankcijų paketas Baltarusijai nėra pakankamas, jog reikšmingai paveiktų Aliaksandro Lukašenkos režimą, kadangi pakete yra numatytos tam tikros išlygos.

„Tai nėra vienos Lietuvos sprendimas, tai yra europinis sprendimas. Visada yra išlygų, ir dėl tų išlygų priimamas konsensusas, bet aš manau, kad reikėtų peržiūrėti sankcijas, kurios yra tam tikra išlyga dėl ilgalaikių kontraktų“ , – trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį atsakinėdamas į žurnalistų klausimus, teigė A. Anušauskas.

Ministro vertinimu, tikintis pasiekti norimą efektą, reikėtų atsisakyti ir tam tikrų išimčių, kurios taikomos ir Baltarusijos valstybinės chemijos įmonės „Belaruskalij“ atveju.

„Toms įmonėms, kurios sudariusios ilgalaikius kontraktus su „Belaruskalij“, tai lyg ir nuolaidos pritaikomos. Aš manau, kad, jeigu sankcijų efektyvumo norima, tai jos turi būti visaapimančios“, – įsitikinęs A. Anušauskas.

Trečiadienį „Radio Free Europe / Radio Liberty“ žurnalistas Briuselyje Rikardas Jozwiakas pranešė, kad ES galutinai apsisprendė dėl penktojo sankcijų Baltarusijai paketo ir jį artimiausiu metu paskelbs oficialiame ES žurnale. Sankcijų sąraše, pasak žurnalisto, įtraukta 17 fizinių ir 11 juridinių asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.