Lenkija atmeta ES pasiūlymą dėl lankstesnių prieglobsčio taisyklių

Lenkija atmeta Europos Komisijos pasiūlytas priemones migracijos konflikte su Baltarusija. „Kontraproduktyvu“ yra vien tik pratęsti prieglobsčio prašymų registravimo ir nagrinėjimo terminus, trečiadienio vakarą pareiškė Lenkijos ambasadorius ES Andrzejus Sadosas. Prieglobsčio procedūros, anot jo, turi būti visiškai nutrauktos.

Prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos toliau lieka apie 2 tūkst. migrantų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos toliau lieka apie 2 tūkst. migrantų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2021, 8:25 AM

Komisija dėl migrantų srautų prie ES išorės sienos su Baltarusija pasiūlė nuo dešimties dienų iki keturių savaičių pratęsti įstatymo numatytą prieglobsčio prašymų registravimo terminą Lenkijoje, Lietuvoje ir Latvijoje. Prašymų nagrinėjimo terminas būtų pratęstas iki 16 savaičių.

Tačiau tai „pernelyg apkrautų“ šalis nares, kritikavo Lenkijos ambasadorius. „Mes siūlėme, kad atsakas į hibridinę ataką turėtų būti galimybė nutraukti prieglobsčio procedūras, o ne jas plėsti“, – sakė jis.

ES kaltina diktatorių Aliaksandrą Lukašenką tyčia gabenant migrantus prie ES išorės sienos ir taip darant spaudimą ir keršijant už ES sankcijas. Minskas tai neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.