Ukrainos rytuose per susirėmimus žuvo ukrainiečių karys

Ukrainos rytuose per susirėmimus su Rusijos remiamais separatistais žuvo ukrainiečių karys, ketvirtadienį pranešė Kijevas.

 Ukrainos rytuose per susirėmimus su Rusijos remiamais separatistais žuvo ukrainiečių karys. (Asociatyvi nuotr.)<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
 Ukrainos rytuose per susirėmimus su Rusijos remiamais separatistais žuvo ukrainiečių karys. (Asociatyvi nuotr.)<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-02 11:52

Remiantis naujienų agentūros AFP renkamais oficialiais duomenimis, bendras nuo šių metų pradžios per konfliktą žuvusių ukrainiečių skaičius padidėjo iki 61, palyginti su 50 per visus 2020-uosius. Separatistai savo ruožtu praneša apie 40 nuo šių metų pradžios žuvusių kovotojų.

Apie naujausią incidentą pranešta Vakarams kaltinant Rusiją, kad ši rengiasi užpulti Ukrainą. Maskva tai neigia ir dėl įtampos aštrinimo kaltina Vakarus.

Socialiniame feisbuko tinkle paskelbtame pranešime Ukrainos kariuomenė apkaltino separatistus užpuolus jos pozicijas granatsvaidžiais ir kulkosvaidžiais. Anot jos, minėtas ukrainiečių karys žuvo trečiadienį, o toje pačioje zonoje praėjusį mėnesį žuvo dar šeši šalies kariai.

Ukraina su prorusiškais separatistais šalies rytuose kovoja nuo 2014 m. Karas pratrūko netrukus po to, kai Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, ir nuo tada nusinešė daugiau nei 13 tūkst. gyvybių.

Vakarų šalys jau kelias savaites kaltina Maskvą planuojant ataką prieš Ukrainą ir prie šios šalies sienų telkiant karius. JAV šią savaitę pareiškė turinčios įrodymų, kad Rusija galimai planuoja įsiveržimą, ir pagrasino Maskvai ekonominėmis sankcijomis, jei šalis inicijuotų puolimą. Rusija šiuos kaltinimus atmetė ir pavadino juos „isterija“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį teigė, kad Maskva imasi „tinkamų karinių-techninių priemonių“, reaguodama į, anot jos, didėjančią grėsmę prie jos vakarinių sienų. Šalies lyderis pareiškė norįs „konkrečių susitarimų“ su NATO, kad Aljansas nutrauktų savo plėtrą į Rytus.

Ukraina ir jos Vakarų sąjungininkės kaltina Rusiją remiant separatistus, tačiau Maskva tai neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?