Rygos kalėjime augant COVID-19 protrūkiui užsikrėtė nuteistas buvęs Ventspilio meras

Už korupciją nuteistas buvęs Ventspilio meras Aivaras Lembergas yra tarp 27 Rygos centrinio kalėjimo kalinių, kuriems pastarosiomis dienomis testu patvirtinta COVID-19, naujienų agentūrai BNS pranešė Latvijos kalėjimų administracija.

 Koronavirusas.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Koronavirusas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2021, 2:06 PM

Už didelio masto kyšininkavimą, pinigų plovimą, piktnaudžiavimą tarnybiniais įgaliojimais ir kitus nusikaltimus nuteistam A. Lembergui vasarį buvo paskirta penkerių metų laisvės atėmimo bausmė, turto konfiskavimas ir 20 tūkst. eurų bauda.

Buvęs meras, suimtas teismo salėje, vėliau apskundė nuosprendį. Advokatai ne kartą mėgino įtikinti teisėjus jį paleisti, bet kol kas nesėkmingai.

Latvijos žaliųjų partijos (LZP) deleguotas parlamentaras Edgaras Tavaras per „Twitter“ patvirtino, kad A. Lembergas yra vienas iš kalinių, sulaukusių teigiamo testo rezultato. Pastarojo vadovaujama partija, „Latvijai ir Ventspiliui“, yra LZP partnerė.

E. Tavaras pridūrė, jog Lembergas jau tris mėnesius prašė stiprinančiosios vakcinos nuo COVID-19 dozės, tačiau jam buvo kelis kartus atsisakyta ją suleisti.

Kalėjimų administracija BNS konkrečiai nekomentavo A. Lembergo skiepijimo situacijos, nenorėdama atskleisti „informacijos, susijusios su asmens sveikata“.

Tačiau institucija nurodė, kad visiems Rygos kalėjime laikomiems asmenims siūloma papildomai pasiskiepyti „Johnson & Johnson“ vakcina, nors latvių ekspertai rekomenduoja tokiu atveju suleisti „Pfizer“ arba „Moderna“ preparatą.

Pasak Kalėjimų administracijos, Rygos kalėjime nuo lapkričio 30 dienos iki trečiadienio atliekant profilaktinius testus buvo nustatyti 27 nauji COVID-19 atvejai, o bendras jų skaičius išaugo iki 50.

Dėl protrūkio kalėjime iki gruodžio 9 dienos paskelbtas karantinas, o administracija gali jį pratęsti, jei bus patvirtinta daugiau užsikrėtimo atvejų.

Pasak Kalėjimo administracijos, šioje pataisos įstaigoje sunkiau suvaldyti infekciją, nes kurie kaliniai – per vėliausią patikrinimą jų buvo 188 – atsisako testuotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.