Su pedofilu bičiuliavosi ir D. Trumpas, ir B. Clintonas: viena iš aukų teisme papasakojo kraupias detales

Ilgametis pedofilo finansininko Jeffrey Epsteino pilotas teisme paliudijo, kad jis skraidino VIP asmenis į prabangias vietas visame pasaulyje.

 J. Epsteinas ir G. Maxwell.<br> AP/Scanpix nuotr.
 J. Epsteinas ir G. Maxwell.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2021, 9:11 PM

Pilotas Larry Visoski, pirmasis liudytojas Ghislaine Maxwell seksualinės prekybos žmonėmis byloje, prisiminė, kad skraidino princą Andrew, Billą Clintoną, Donaldą Trumpą ir Keviną Spacey.

G.Maxwell neigia kaltinimus ir sako, kad ja naudojamasi kaip atpirkimo ožiu dėl E.Epsteino, kuris 2019 m. mirė kalėjime.

Tačiau prokurorai tvirtina, kad pora buvo partneriai seksualinio išnaudojimo srityje.

Antradienį teisme duotuose parodymuose buvo pateikta sukrečiančių įtariamo išnaudojimo detalių.

G.Maxwell nuo praėjusių metų suėmimo sėdi JAV kalėjime, o jei bus nuteista, jai gresia iki 80 metų kalėjimo.

Prokurorai teigia, kad britų visuomenininkė, taip pat turinti JAV ir Prancūzijos pilietybes, verbavo ir rengė nepilnametes mergaites savo ilgamečiam draugui J.Epsteinui išnaudoti.

Paprašytas apibūdinti G.Maxwell padėtį J.Epsteino veikloje, L.Visoski apibūdino ją kaip „numerį du“.

„J,Epsteinas buvo didysis numeris vienas“, – sakė jis antradienį Niujorko teisme.

L.Visoski dirbo J.Epsteino pilotu daugiau kaip 25 metus. Per jo parodymus prokurorai prisiekusiesiems parodė J.Epsteino turto nuotraukas.

Jis liudijo, kad niekada nematė jokių seksualinių veiksmų kelionių metu, nors skrydžio lėktuvu, pramintu „Lolitos ekspresu“, metu pilotų kabinos durys visada būdavo uždarytos.

Jis taip pat prisiminė, kad skraidino Virginia Roberts Giuffre, kuri teigia, kad princas Andrew ją seksualiai prievartavo.

61-erių metų antrasis karalienės Elizabeth II sūnus nuosekliai neigė šiuos kaltinimus.

„Taip. Žemesnio ūgio moteris purvinais šviesiais plaukais. Ji neatrodė jauna“, – paklaustas, ar prisimena V.R.Giuffre, atsakė L.Visoski.

Paprašytas apibūdinti G.Maxwell santykius su E. Epsteinu, jis atsakė, kad jie buvo „labiau asmeniniai nei dalykiniai“.

„Negalėčiau jų apibūdinti kaip romantiškų“, – pridūrė jis.

Kita moteris, liudijusi slapyvardžiu „Jane“, teismui pasakojo, kad G.Maxwell dažnai būdavo su ja kambaryje, kai ji lytiškai santykiavo su J.Epšteinu, būdama vos 14 metų.

Jane teismui sakė, kad su J.Epšteinu ir G.Maxwell susipažino 1994 m. dalyvaudama vasaros stovykloje Mičigane. Jis jai buvo pristatytas kaip turtingas rėmėjas, kuris mokiniams teikė stipendijas.

J.Epsteinas pažadėjo finansuoti jos mokslą, bet vietoj to ją išnaudojo, teigė prokurorai. Ji liudijo, kad prieš metus nuo vėžio mirė jos tėvas, o jos šeima tuo metu turėjo finansinių sunkumų.

Ji smulkiai aprašė tariamą prievartą ir pasakojo, kad G.Maxwell, kuri, jos teigimu, daug kur dalyvavo, „elgėsi taip, lyg viskas būtų įprasta“.

Jane sakė, kad G.Maxwell kalbėdavosi su ja apie seksą ir kad netrukus ji pradėjo lankytis J.Epsteino namuose kas savaitę ar dvi.

Ji sakė, kad pirmą kartą seksualinę patirtį ji patyrė, kai jiedu diskutavo apie jos ateitį.

Ji pasakojo, kad J.Epsteinas nusivedė ją iš savo kabineto į namelį prie baseino, tada nusimovė kelnes ir pradėjo masturbuotis.

„Buvau sustingusi iš baimės, niekada anksčiau nebuvau mačiusi varpos, – sakė liudytoja. – Buvau išsigandusi, jaučiausi bjauriai ir tarsi man būtų gėda“.

Netrukus po to ji turėjo pirmąją seksualinę patirtį su G.Maxwell. Jane sakė, kad tai įvyko J.Epsteino namuose Palm Byče, Floridoje.

Jane pasakojo, kad kaltinamoji ir J.Epsteinas liepė jai sekti paskui juos į jo miegamąjį. Jie nusirengė drabužius ir „ėmė vienas kitą glostyti ir kikenti“.

„Aš tiesiog stovėjau, o jis paprašė manęs nusirengti viršutinę dalį ir tada jų rankos buvo visur. Jeffrey ėmė masturbuotis, o Ghislaine jį lietė, bučiavo ir glamonėjo“, – tęsė ji.

Ji pridūrė, kad būdama 14-16 metų keliavo su J.Epsteinu ir G.Maxwell apie 10 kartų, daugiausia tarp jo namų Niujorke ir Naujojoje Meksikoje.

Jane taip pat aprašė orgijas su kitais dalyviais.

Ji teigė, kad tiek J.Epsteinas, tiek G,Maxwell gyrėsi savo ryšiais, įskaitant žinomus žmones, kuriuos jie pažinojo.

Jane yra pirmoji iš keturių kaltintojų, kurie turėtų duoti parodymus teisme.

G.Maxwell teigė esą nekalta dėl aštuonių kaltinimų prekyba žmonėmis ir kitų nusikaltimų.

Teisme nagrinėjami kaltinimai apima 1994-2004 m. laikotarpį. Prokurorai tvirtina, kad G.Maxwell buvo J.Epsteino „dešinioji ranka“ ir padėjo „paruošti“ pažeidžiamas 14 metų amžiaus paaugles išnaudojimui jo prabangiose rezidencijose.

Jie apibūdino ją kaip „namų šeimininkę“, kuri „padėjo normalizuoti prievartinį seksualinį elgesį“.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.