JAV Nacionalinės gvardijos vadas po kelionės Europoje susigriebė COVID-19

JAV Nacionalinės gvardijos vadui generolui Danui Hokansonui buvo nustatyta koronaviruso infekcija, jam grįžus po kelionės iš užsienio, per kurią jis lankė Europoje dislokuotus šios tarnybos karius Padėkos dienos proga, penktadienį pranešė pareigūnai.

JAV Nacionalinės gvardijos vadas D. Hokansonas.<br>AP/Scanpix nuotr.
JAV Nacionalinės gvardijos vadas D. Hokansonas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2021, 12:25 PM

D. Hokansonas savaitei izoliavosi ir dirba nuotoliniu būdu, nurodė Nacionalinės gvardijos atstovas Wayne'as Hallas.

Kiti JAV pareigūnai sakė, kad D. Hokansonas yra visiškai pasiskiepijęs nuo COVID-19 ir kad jam viešint užsienyje atliktų testų rezultatai buvo neigiami. Koronaviruso infekcija buvo tik generolui sugrįžus į Jungtines Valstijas.

D. Hokansonas lapkričio 21 dieną išvyko į Kosovą, o jo lėktuvas pakeliui buvo trumpam nusileidęs Airijoje papildyti degalų atsargų. Vėliau generolas taip pat aplankė Lenkiją ir Ispaniją, o Vašingtoną jis grįžo lapkričio 26 dieną. Pasak pareigūnų, jau gavus teigiamą testo rezultatą kariškiui pasireiškė stipraus peršalimo požymiai; jis sirgo apie dvi dienas.

Kartu su D. Hokansonu vyko apie 15 jo darbuotojų, bet iki šiol nė vienam jų koronaviruso infekcija nebuvo nustatyta, sakė pareigūnai, pageidavę likti anonimais, nes nebuvo įgalioti aptarinėti asmeninių sveikatos reikalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.