Po darbuotojo iš Šri Lankos linčo už šventvagystę Pakistane vykdomi areštai

Rytų Pakistane policija suėmė 110 žmonių, susijusių su šventvagyste įtariamo Šri Lankos piliečio nulinčiavimu.

Šri Lankos piliečio nulinčiavimo vieta aptverta policijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šri Lankos piliečio nulinčiavimo vieta aptverta policijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2021, 11:19 AM

„Suėmėme 110 įtariamųjų, įskaitant pagrindinius įtariamuosius, kurie buvo atpažinti naudojant vaizdo stebėjimo kamerų medžiagą“, – šeštadienį dpa sakė policijos atstovas Khurramas Shahzadas.

Incidentas įvyko Sialkote – mieste, kuriame pagaminama daugiau nei pusė pasaulio futbolo kamuolių. Sportinės įrangos įmonės bendradarbiai ir visuomenės nariai kankino ir nužudė darbuotoją iš Šri Lankos dėl kaltinimų šventvagyste.

Religiniai lyderiai ir radikalios grupuotės, įskaitant „Tehreek-Labaik Pakistan“ (TLP), išgarsėjusią 2017 metais dėl paramos kovos su šventvagyste įstatymams, pasmerkė šį incidentą. Ministras pirmininkas Imranas Khanas sakė, kad išpuolis užtraukė šaliai „gėdą“. „Aš prižiūriu tyrimus ir tenebus klaidos nubaudžiant visus atsakingus griežtai pagal įstatymą. Vykdomi areštai“, – sakė jis.

Incidentas įvyko praėjus kelioms dienoms, kai minia padegė policijos nuovadą šiaurės vakarinėje Chaiber Pachtunchvos provincijoje per susirėmimus, kilusius dėl taip pat šventvagyste įtariamo vyro suėmimo.

Šventvagystė yra opi tema Pakistane, kaltinamieji gali tapti ekstremistinių budrių musulmonų grupuočių taikiniais. Kai kuriais atvejais jie buvo nušauti, sudeginti gyvi arba mirtinai sumušti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.