Baltijos jūroje sulaikytas Rusijos laivas

Lenkijos jūrų laivybos administracija sekmadienį patvirtino Rusijos sausakrūvio laivo sulaikymą Baltijos jūros Gdansko įlankoje, kuris šiuo metu yra inkaruotas viename Lenkijos uostų.

Baltijos jūroje sulaikytas Rusijos laivas.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Baltijos jūroje sulaikytas Rusijos laivas.<br>T.Stasevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2021, 7:38 PM

„Sulaikytas Rusijos sausakrūvis dabar stovi nuleidęs inkarą. Valstybinės uosto inspekcijos Gdynės jūrų direkcijos inspektorius, padedamas Sienos apsaugos tarnybos pareigūnų, apžiūrėjo laivą. Vadovaujantis inspekcijos išvadomis surašyta nota dėl laivo sulaikymo. Apie įvykį pranešta policijai“, – teigiama pranešime.

Jame pažymima, jog „naktį iš gruodžio 3-osios į 4-ąją su Rusijos vėliava plaukiojantis laivas, iš Klaipėdos išplaukęs į Gdansko uostą, pasitraukė iš nurodyto maršruto ir į kreipinius neatsiliepė“.

Lenkijos tarnybos tvirtinimu, Rusijos sausakrūvis laivas „taip pat neatsiliepė į uosto kapitono kvietimus“.

„Mūsų tarnybos pranešė Jūrų sienos apsaugos departamentui, kurio buvo paprašyta skubiai įsikišti dėl didelės grėsmės jūrų laivybai ir pavojaus, kad Sobieševskio salos apylinkėse gali būti užplaukta ant seklumos. Po kurio laiko su šiuo laivu ryšys buvo užmegztas, ir jam buvo nurodyta inkaruotis“, – teigiama pranešime.

Anot Lenkijos, Kašubijos pasienio divizijos pareigūnai „įlipo į laivą ir patikrino jo įgulos blaivumą – trys jos nariai, įskaitant kapitoną, buvo neblaivūs“.

Anksčiau specializuotas Lenkijos tinklalapis „Sea Portal“ pranešė, kad Lenkijos pasieniečiai šeštadienį Baltijos jūros Gdansko įlankoje sulaikė Rusijos sausakrūvių laivą „Ruslana“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.