Gardino ligoninėse gydoma 14 žmonių iš Bruzgų migrantų stovyklos

Baltarusijos gydytojai pranešė, kad Gardino ligoninėse stacionariai gydoma 10 vaikų ir keturi suaugę pabėgėliai, gyvenantys Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje esančiame prekybos ir logistikos centre (TLC).

Migrantai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Migrantai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2021, 11:20 AM

„Ligoninėje yra 10 vaikų ir keturi suaugusieji, įskaitant 38 savaitę nėščią moterį“, – sakė Gardino srities Pagrindinio sveikatos skyriaus vykdomojo komiteto vedėja Liudmila Keda, ją pirmadienį cituoja Sveikatos apsaugos ministerijos spaudos tarnyba.

Anot jos, gydytojai ir toliau visą parą budi TLC, kur apgyvendinti pabėgėliai. „Per dieną fiksuojama iki 100 apsilankymų. Vežamų į ligoninę mažėja. Tarp hospitalizuotųjų daugiausia moterys ir vaikai, 10 nėščiųjų suteikta pagalba“, – sakė specialistė.

Migracijos krizė Baltarusijos pasienyje su Latvija, Lietuva ir Lenkija, kur nuo metų pradžios plūdo pabėgėliai, smarkiai paaštrėjo lapkričio 8 dieną. Keli tūkstančiai žmonių priartėjo prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės, dalis jų bandė patekti į Lenkijos teritoriją, išlaužę spygliuotos vielos tvorą. Vėliau maždaug du tūkstančiai žmonių buvo apgyvendinti netoli Lenkijos sienos esančiame transporto ir logistikos centre Bruzguose, ten jiems sudarytos sąlygos laikinai apsistoti, dabar jų ten sumažėjo kone perpus.

Europos Sąjungos šalys kaltina Minską tyčia eskalavus krizę, o Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka sako, kad dėl susidariusios situacijos kaltos pačios Vakarų šalys, dėl kurių veiksmų žmonės bėga nuo karo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.