Latvijoje dėl nesankcionuoto protesto sulaikytas Saeimos narys A. Guobzemas

Latvijoje per nesankcionuotą protesto akciją sulaikytas Saeimos narys Aldis Guobzemas iš dešiniojo sparno partijos „Įstatymas ir tvarka“.

 Saeimos narys A. Guobzemas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Saeimos narys A. Guobzemas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2021, 3:19 PM

Valstybinės policijos ryšių su visuomene valdyba informavo, kad pirmadienį Tukumo mieste šalies vidurio regione įvyko nesankcionuotas mitingas. Jis buvo organizuotas pažeidžiant įstatymą dėl mitingų, eitynių ir piketų.

Į mitingo vietą atvykę policininkai ragino jo organizatorių nedelsiant nutraukti akciją, tačiau šis pareigūnų reikalavimams nepakluso. Policininkai mitingo organizatorių sulaikė ir pristatė į policijos nuovadą pateikti paaiškinimų.

Įstatymas numato, kad tokiais atvejais asmuo gali būti sulaikytas ne ilgiau kaip keturioms valandoms. Šis laikas skaičiuojamas nuo asmens fizinio sulaikymo.

Policija informavo, kad mitingo vietoje buvo užfiksuoti ir epidemiologinės saugos taisyklių pažeidimai, nes gatvėse susirinko daugiau kaip 20 žmonių.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip antrankiais surakintas Saeimos narys A. Guobzemas sodinamas į policijos mašiną priešinasi pareigūnams.

Prieš sulaikymą deputatas karštai ginčijosi su policininkais ir reikalavo, kad šie pateiktų policijos darbuotojo pažymėjimus.

Parlamento Teisės skyriaus vadovė Dina Meisterė naujienų agentūrai BNS sakė, kad įstatymo leidėjo laisvė gali būti apribota tik gavus Saeimos sutikimą. Tai taikoma ir sulaikymui dėl administracinių nusižengimų.

A. Guobzemas atvyko į Tukumą specialiai nudažytu autobusu surengti protesto akcijos prieš valdžią. Į ją susirinko kelios dešimtys žmonių.

A. Guobzemas artimiausiu metu planavo panašias akcijas Talsuose, Ventspilyje ir Liepojoje, o gruodžio 13 dieną – prie Rygos pilies.

Šiais metais valstybinė policija keliskart skyrė baudas A. Guobzemui už nesankcionuotus protestus prieš privalomą vakcinaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.