Minskas svaidosi žaibais: žada atsakomąsias sankcijas Vakarams

Atsakomosios sankcijos Vakarams bus paskelbtos artimiausiu metu, sekmadienį pareiškė Baltarusijos ministras pirmininkas Ramanas Haloučanka.

A. Lukašenka.<br>TASS/Scanpix nuotr.
A. Lukašenka.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2021, 6:29 AM

„Sprendimai... bus įvardinti artimiausiomis dienomis. Akivaizdu, iškart po savaitgalio“, – kanalui „Belarus 1“ sakė premjeras.

Jo teigimu, „bus imtasi visiškai adekvačių priemonių“. Tačiau, pasak R. Haloučankos, kalbama tik apie dalį atsakomųjų sankcijų.

„Neketiname panaudoti viso arsenalo, nors atsakas yra parengtas. Kitos priemonės bus ne asimetrinės, o simetriškos“, – sakė premjeras.

Jungtinės Valstijos, Kanada, Didžioji Britanija ir Europos Sąjunga ketvirtadienį išplėtė sankcijas Baltarusijai, įvesdamos suvaržymus kai kuriems vyriausybės veikėjams ir juridiniams subjektams už žmogaus teisių pažeidimus ir paramą „migrantų kontrabandai“.

Tarp sankcijų sąraše naujai atsidūrusių fizinių ir juridinių asmenų yra Baltarusijos autoritarinio lyderio Aliaksandro Lukašenkos šeimos narių, saugumo pareigūnų, žiniasklaidos atstovų ir kelionių firmų.

ES patvirtinus penktą sankcijų Baltarusijai paketą, sąrašuose iš viso yra 183 asmenys ir 26 organizacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?