Naujasis Vokietijos kancleris O. Scholzas pirmojo užsienio vizito vyks į Paryžių

Naujasis Vokietijos federalinis kancleris Olafas Scholzas pirmojo užsienio vizito vyks į Paryžių. „Mano pirmoji kelionė bus į Paryžių. Apie tai aš paskelbiau labai anksti, ir tai aš padarysiu“, – antradienį sakė O. Scholzas. Po to jis dar vyks į Briuselį. Prancūzijos duomenimis, O. Scholzo Paryžiuje laukiama penktadienio vidudienį.

Būsimas Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Būsimas Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-07 14:59, atnaujinta 2021-12-08 12:30

Naujoji Vokietijos „šviesoforo“ koalicija užsienio politikoje tęs ligšiolines šalies pastangas „kurti stiprią, suverenią ir atvirą Europos Sąjungą“, pabrėžė O. Scholzas. Ateities pasaulį formuos „gana daug labai įtakingų šalių, ne tik vos dvi“, – pridūrė jis. Tame pasaulyje svarbu, „kad Europa galėtų veikti tvirtai ir suvereniai“.

Tačiau koalicija nori „akcentuoti“ ir transatlantinę partnerystę bei bendradarbiavimą NATO, toliau kalbėjo O. Scholzas. „Mums svarbu būti demokratijų bendruomenėje“. O. Scholzas sakė esąs labai dėkingas JAV prezidentui Joe Bidenui, „kad jis šį aspektą taip pabrėžia tarptautinėje politikoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.