Jeruzalėje peiliu sužeista izraelietė, įtariama užpuolikė sulaikyta

Neramiame Izraelio aneksuotos Rytų Jeruzalės rajone trečiadienį peiliu ginkluota nepilnametė palestinietė nesunkiai sužeidė žydę, pranešė policija.

Peilis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Peilis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2021, 11:15 AM, atnaujinta Dec 8, 2021, 3:44 PM

Po užpuolimo nepilnametė palestinietė paspruko iš įvykio vietos, tačiau greitai buvo sulaikyta šalimais esančioje mokykloje.

Sužeista 26 metų izraelietė buvo nuvežta į netoliese esančią ligoninę. Suteikus pagalbą moteris po kelių valandų buvo išleista namo.

Ligoninės chirurgas Haggi Mazehas sakė, kad izraelietė buvo atvežta į ligoninę su peiliu nugaroje, tačiau žaizda nebuvo gili.

Užpuolimas įvyko Šeich Džaros rajone, kuriame tvyro įtampa, nes kelios čia gyvenančios gausios palestiniečių šeimos gali būti iškeldintos žydų naujakurių per dešimtmečius trunkantį teisinį mūšį.

Praėjusį pavasarį Šeich Džaros rajone daug savaičių vykę protestai prieš planuojamą kelių palestiniečių šeimų iškeldinimą išplito į Al Aksos mečetės kompleksą ir išprovokavo Izraelio saugumo pajėgų operaciją prieš ten buvusius palestiniečius.

Šie įvykiai savo ruožtu sukėlė karinį konfliktą tarp Gazos Ruožą valdančių islamistų ir Izraelio. Gegužės 10-ąją palestiniečių kovotojams pradėjus iš anklavo leisti raketas Izraelis atsakė aviacijos smūgiais. Abipusiai smūgiai tęsėsi 11 dienų, kol tarpininkaujant Egiptui buvo sudarytas paliaubų susitarimas.

Trečiadienį visame Šeich Džaros rajone rytinio piko metu gaudė sirenos.

Prieš kelias dienas palestinietis prie pat Jeruzalės senamiesčio, už maždaug pusantro kilometro nuo Šeich Džaros, peiliu sužeidė izraelietį ir bandė smogti sukarintos pasienio policijos nariui. Pasienio policija užpuoliką nušovė.

Praėjusį mėnesį Gazos Ruožą valdančio palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ kovotojas Jeruzalės senamiestyje nušovė vieną izraelietį, o dar keturis sužeidė. Tuomet policija užpuoliką nukovė.

Izraelis Rytų Jeruzalę, įskaitant senamiestį ir svarbias judėjų, krikščionių bei musulmonų šventas vietas, užėmė per 1967 metų karą. Rytų Jeruzalės užėmimo ir aneksijos tarptautinė bendrija nepripažįsta, bet Izraelis visą Jeruzalę laiko savo nedaloma sostine.

Tuo metu palestiniečiai nori, kad Rytų Jeruzalė būtų jų būsimos valstybės sostinė. Miesto likimas yra vienas opiausių klausimų taikos derybose, strigusiose prieš daugiau kaip dešimtmetį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.