Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje pradingo keturmetė irakietė

Kaip teigia Lenkijos humanitarinės organizacijos „Granica“ („Pasienis“) nariai, naktį iš pirmadienio į antradienį Lenkijos pasienio teritorijoje dingo 4-metė irakietė Eileen.

Minsko režimo sukelta migrantų krizė ES pasienyje nesibaigia.<br>Reuters/Scanpix
Minsko režimo sukelta migrantų krizė ES pasienyje nesibaigia.<br>Reuters/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Varšuva

Dec 8, 2021, 12:30 PM, atnaujinta Dec 8, 2021, 12:39 PM

Mergaitė kartu su tėvais bei dar keletu kitų migrantų nelegaliai kirto Baltarusijos ir Lenkijos sieną, o Lenkijos pasieniečiai po kiek laiko miške netoli Novij Dvoro kaimelio ėmė juos gaudyti.

Mergaitai kartu su vienu suaugusiu giminaiču esą pavyko miške pasislėpti nepastebėtiems, o kitus šešis asmenis Lenkijos pareigūnai grąžino atgal į Baltarusijos teritoriją.

„Granica“ vadovų teigimu, Baltarusijos pasieniečiai supyko ant irakiečių, kam šie grįžo, atėmė iš migrantų telefonus ir išėmę iš jų sulaužė SIM korteles.

Kadangi naktį Palenkės regione buvo 12 laipsnių šalčio, apie miške likusią keturmetę „Granica“ pranešė Pasienio tarnybai ir paviešino žiniasklaidoje. Pasienio tarnyba išplatino pranešimą, kad naktį nurodytoje vietoje nebuvo sulaikyta jokia migrantų šeima su mažais vaikais, o pasieniečiai Novij Dvoro apylinkėse po pakartotinės apžiūros nerado daugiau migrantų.

Mergaitės likimas lieka nežinomas, užtat kito migranto svajonė patekti į Vokietiją antradienį užgeso Lenkijos miške. Netoli Olchuvkų kaimelio, 9 km nuo Baltarusijos sienos vyras buvo rastas mirtinai sušalęs, o jo kišenėje buvo aptiktas Nigerijos piliečio pasas.

Sekmadienį Hajnuvkos ligoninėje mirė 38 metų Irako kurdė Avin, kuri į ligoninę buvo atvežta sušalusi prieš dvi savaites. Pusiau nesąmoningą moterį, kurios kūno temperatūra buvo nukritusi iki 27 laipsnių, miške rado savanoriai iš organizacijos „Granica“, kurie skubiai iškvietė greitąją pagalbą.

Ligoninėje paaiškėjo, jog irakietė yra šeštą mėnesį nėščia, tačiau medikams nepavyko išsaugoti vaisiaus – įvyko persileidimas. Sekmadienį Avin mirė, našlaičiais liko penki jos vaikai, kurie kartu su tėvu Lenkijoje buvo priimti į pabėgėlių apgyvendinimo centrą.

Iš viso Lenkijos pasienyje jau mirė mažiausiai 13 migrantų. Tie, kurių asmenybės nebuvo nustatytos arba kurių palaikų neįstengė parsigabenti giminės, palaidoti Lenkijoje.

Beje, katalikiškų bei musulmoniškų kapinių vadovai atsisakė laidoti migrantą, kurio asmenybės ir tikėjimo nepavyko nustatyti. Jis atgulė komunalinėse Sokulkos miesto kapinėse, o kiti mirusieji – musulmonų ar katalikų kapinėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.