Šiaurės vakarų Mianmare galimai gyvi sudeginti 11 žmonių

Šiaurės vakarų Mianmare kariai galimai gyvus sudegino 11 vieno kaimo gyventojų, įskaitant šešis paauglius, teigė liudininkai ir vietos žiniasklaida.

 Mianmaras.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Mianmaras.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2021, 12:28 PM

Trečiadienį socialiniuose tinkluose išplito nuotraukos, kuriose matyti apdegę žmonių kūnai su už nugaros surištomis rankomis. Anot pranešimų, antradienį apie 100 karių surengė reidą Sagaino regione esančiame Don Tavo kaime.

Opozicinės Nacionalinės vienybės vyriausybės atstovas Dr. Sasa paviešino 11 aukų vardus. Kaip paaiškėjo, penki jų buvo nepilnamečiai (jauniausiajam buvo 14), o dar vienam buvo 19 metų. „Tai yra aukščiausio lygio karo nusikaltimai. Viskas labai paprasta: tai – teroristiniai veiksmai“, – sakoma atstovo pranešime.

Šios pietryčių Azijos šalies kariuomenė vasario 1 dieną surengė perversmą ir nuvertė šaliai iki tol vadovavusią civilinę lyderę Aung San Suu Kyi. Nuo tada Mianmare vyrauja chaosas ir smurtas.

Šalies kariuomenė vykdo brutalias atakas ir reidus prieš protestuotojus ir civilius visame Mianmare, siekdama pažaboti pasipriešinimą perversmui.

Anot Pagalbos politiniams kaliniams asociacijos (AAPP), kuri renka informaciją apie nužudymus ir žmogaus teisių pažeidimus, nuo tada, kai įvyko perversmas, šalyje nužudyta mažiausiai 1 300 žmonių, o dar per 10 tūkst. sulaikyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.